Naftas cena būtiski pieaug pēc Krievijas un Saūda Arābijas vienošanās

© Sputnik / Alexey Danichev / Pāriet pie mediju bankasNafta. Foto no arhīva
Nafta. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Izsoļu dati liecina, ka naftas cenas aug sakarā ar Saūda Arābijas un KF vienošanos par stabilitātes uzturēšanu šajā tirgū.

RĪGA, 6. septembris — Sputnik. Šorīt novembra Brent naftas nākotnes līgumu vērtība pieauga par 0,23% — līdz 47,74 dolāriem par barelu. Oktobra WTI markas naftas nākotnes līgumu vērtība pacēlās par 1,96% — līdz 45,31 dolāriem par barelu, raksta Sputnik Igaunija.

Pirmdien Krievija un Saūda Arābija vienojušās par kopīgām vai kooperācijā ar citiem naftas ražotājiem darbībām, lai nodrošinātu stabilitāti naftas tirgū un ieguldījumu līmeņa stabilitāti ilgtermiņā. Attiecīgo līgumu parakstījuši valstu enerģētikas ministri Aleksandrs Novaks un Hālids al Falihs.

Порт в Риге - Sputnik Latvija
Tranzīta konflikts: ir ieguvēji, ir zaudētāji

Gaidot OPEC tikšanās

Paziņojums tika uztverts optimistiski it īpaši, ņemot vērā 15. starptautisko enerģētikas forumu, kas norisināsies septembrī Alžīrijā, un kura ietvaros OPEC valstis plāno rīkot neoficiālu sanāksmi. Paredzams, ka šo tikšanos gaitā OPEC atsāks sarunas par naftas ieguves apturēšanu ar valstīm, kas ietilpst un neietilpst kartelī. Tomēr daudzi investori saglabā skepsi attiecībā uz šo tikšanos.

Novaks pirmdien paziņoja, ka Krievija un Saūda Arābija novērtējušas dažādus instrumentus naftas tirgus stabilizēšanā un par efektīvāko pašreizējā situācijā atzina ieguves apjomu apturēšanu. Viņš piebilda, ka šīs variants tiks apspriests septembrī Alžīrijā.

Turklāt Hālids al Falihs pirmdien uzsvēra, ka viņš ir optimistiski noskaņots par sadarbību ar citām valstīm. Viņš piebilda, ka ieguves apjomu apturēšana nav vienīgais veids, kā var cīnīties ar piedāvājuma pārmēru tirgū, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz aģentūru Reiters.

Ziņu lente
0