Krievijas "Matrica": filma pēc Sputnik korespondenta scenārija piedalīsies kinofestivālā

© Sputnik / Игорь ЛекаркинКорреспондент Sputnik, сценарист Лев Рыжков
Корреспондент Sputnik, сценарист Лев Рыжков - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Filma "Maskavas nav" iekļauta 42. Maskavas starptautiskā kinofestivāla programmā "Spektrs". Šajā programmā tā ir vienīgā Krievijā tapusī filma.

RĪGA, 3. oktobris — Sputnik. Melnā komēdija ar zinātniskās fantastikas elementiem "Maskavas nav" pēc starptautiskās ziņu aģentūras Sputnik korespondenta Ļeva Rižkova scenārija tiks demonstrēta 42. Maskavas starptautiskā kinofestivāla, kas nesen sāka darbu Maskavā. Filma iekļauta kinofestivāla programmā "Spektrs", kurā tā ir vienīgā Krievijā tapusī filma. Programmā ietverta 21 filma no 17 valstīm.

Maskavas Starptautiskā kinofestivāla balva - Sputnik Latvija
Latvijas filma iekļuvusi Maskavas kinofestivāla programmā

Galvenais varonis, provinciālas pilsētiņas iedzīvotājs ierauts šausminošu notikumu atvarā, iemīl nepiekāpīgu skaistuli, strīdas ar vietējiem gangsteriem un finālā īsā brīdī aptver šokējošus eksistenciālus noslēpumus.

"Principā, filmu var nosaukt par Krievijas "Matricu"," uzskata Ļevs Rižkovs.

Taujāts par uzņemšanas procesu, viņš atzīmēja: "Filma uzņemta bez dotācijām no budžeta divās pilsētās Kalugas apgabalā – Jermoļino un Balabanovo. Starp citu, Balabanovo, bijušajā zinātnes pilsētā, līdz šim var sastapt uz ielas akadēmiķus. Uzņemšana notika 2017. gada rudenī. Process ļoti ievilkās: te nepaveicās ar laiku, te salūza tehnika. Ja ne vietējo iedzīvotāju atbalsts, kuri nesavtīgi palīdzēja uzņemšanas grupai pabeigt uzsākto, projekts droši vien nebūtu īstenots."

© Photo Из личного архива Льва РыжковаĻevs Rižkovs un aktieris Ivans Fedotovs
Krievijas Matrica: filma pēc Sputnik korespondenta scenārija piedalīsies kinofestivālā - Sputnik Latvija
Ļevs Rižkovs un aktieris Ivans Fedotovs

"Maskavas nav" scenārists uzskata, ka fināla versija ne īpaši atšķiras no sākotnējā varianta.

"Režisors Dmitrijs Fjodorovs iemīļoja stāstu, un visas izmaiņas veicināja materiāla uzlabošanos un piešķīra tam filozofisku dziļumu," ir pārliecināts Rižkovs.

3. oktobrī "Maskavas nav" tiks demonstrēta festivāla galvenajā laukumā – kinoteātrī "Oktjabrj".

Зрители в кинозале - Sputnik Latvija
Krievijā demonstrēs filmas latviešu valodā

Sputnik ir viens no lielākajiem starptautiskajiem medijiem, kurš apvieno valstu multimediju un reģionālo Interneta portālus 33 valodās, analogo un digitālo radioapraidi krievu, angļu, franču un citās valodās vairāk nekā 90 pasaules pilsētās un Internetā.

Sputnik vietnes strādā 33 valodās, tostarp angļu, arābu, spāņu, itāliešu, ķīniešu, poļu, portugāļu, serbu, turku, franču un hindi. Sputnik vietnes sniedz lasītājam daudzveidīgu saturu: infografiku, fotoreportāžas, tiešo ēteru, video, interneta aptaujas. Līdztekus operatīvajām ziņām Sputnik publicē arī analītiskos materiālus un ekskluzīvas intervijas.

Sputnik informatīvo resursu auditorija sastāda vairāk nekā 80 miljonus apmeklētāju mēnesī, Sputnik China profila sekotāju skaits Weibo pārsniedz 10,5 miljonus. Divdesmit četros redakcijas centros visā pasaulē no Pekinas līdz Montevideo strādā vairāk nekā tūkstotis desmitiem tautību cilvēku. Galvenais Sputnik birojs atrodas Maskavā.


Ziņu lente
0