Ministrs aprēķināja, ka Latvijai kultūras mērķiem ir nepieciešami 32 miljoni eiro

© Twitter / Kultūras ministrijaМинистр культуры Латвии Наурис Пунтулис
Министр культуры Латвии Наурис Пунтулис  - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas kultūras ministrs Nauris Puntulis nosauca valsts pastāvēšanas jēgu un nosauca summu, kas ir nepieciešama šīs jēgas reanimācijas plāna īstenošanai.

RĪGA, 14. maijs – Sputnik. Pēc kultūra ministra Naura Puntuļa sacītā, Latvijas pastāvēšanas jēga ir kultūra un valoda, vēsta Rus.lsm.lv.

Tieši kultūra padara Latviju par Latviju, uzsvēra ministrs, atzīmējot, ka valsti dēvē par kultūras lielvalsti. Taču šī svarīgākā nozare koronavīrusa pandēmijas izraisītās krīzes periodā ir nopietni cietusi. Saskaņā ar ministra aprēķiniem, tās atjaunošanai ir nepieciešami 32 miljoni eiro.

Puntulim uzticētās ministrijas izstrādātais plāns prasīs desmitiem miljonu eiro, kurš ļaus kultūrai piecelties augšā pēc "pirmā trieciena".

Зрительный зал - Sputnik Latvija
Kultūras ministrs paziņoja zaudējumu summu Latvijā atcelto masveida pasākumu dēļ

Puntulis paskaidroja, ka ir jākompensē zaudējumi operām, teātriem, nevalstiskajām organizācijām, privātajiem producentiem un pasākumu rīkotājiem. Ir nepieciešami arī atbalsta mehānismi, kuri palīdzēs nostiprināt nozari kopumā. Un šeit ir galvenais nevis izdzīvošana, bet gan daiļrades turpināšana, uzskata ministrs.

Par 32 miljoniem Latvija izies no krīzes spēcīgāka, nekā iepriekš, uzsver Puntulis.

Atgādināsim, ka valdība atļāvusi rīkot pasākumus, taču telpās tie nedrīkst ilgt vairāk par trīs stundām, un piedalīties tajos drīkst ne vairāk par 25 cilvēkiem, turklāt tiem, kas nedzīvo vienā mājsaimniecībā, jāievēro divu metru distance.

Drīkstēs apmeklēt muzejus, bibliotēkas, arhīvus, teātrus, koncertzāles un kultūras centrus, taču arī tur būs svarīgi ievērot divu metru distanci. Tāpat kultūras iestādēm būs jānodrošina apmeklētājiem roku dezinfekcijas līdzekļi.

Katram kultūras iestādes veidam ir izstrādāti atsevišķi sanitārie protokoli. Iestādes atjaunos darbu pakāpeniski, pēc to gatavības pieņemt apmeklētājus, ievērojot epidemioloģiskās prasības.

Ziņu lente
0