Latvija izvēlējusies savu pārstāvi dalībai Eirovīzijas dziesmu konkursā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Atlases konkursā Supernova tika noskaidrots skatītāju balsojuma uzvarētājs: Latvijas iedzīvotāji izvēlējušies savu pārstāvi "Eirovīzijai 2020".

RĪGA, 9. februāris – Sputnik. Latviju Eirovīzijā pārstāvēs dziedātāja Samanta Tīna ar dziesmu Still Breathing. Viņa dosies uz Roterdamu un piedalīsies dziesmu konkursa otrajā pusfinālā, kas notiks 14. maijā.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Supernova (@ltvsupernova)

Sākumā atlases konkursā Supernova piedalījās 26 izpildītāji. Viņu dziesmu oriģinalitāti, muzikālo potenciālu un izpildītāju vokālos dotumus vērtēja starptautiska žūrija. Tāpat tika vērtēta dziesmas konkurētspēja starptautiskā arēnā un priekšnesuma derīgums Eirovīzijas dziesmu konkursam.

Dalībai finālā konkursa žūrija atlasīja deviņus izpildītājus. Tajā uzvarētāju noteica tikai un vienīgi skatītāju balsojums.

Finālā piedalījās Samanta Tīna, Edgars Kreilis, Katrīna Dimanta, Miks Dukurs, ANNNA, Bad Habits, DRIKSNA, Katrīna Bindere un Seleste.

Beigās par uzvarētāju kļuva Samanta Tīna.

Starptautiskais dziesmu konkurss "Eirovīzija" norisināsies Roterdamā, Nīderlandē no 2020. gada 12. līdz 16. maijam ar devīzi Open Up ("Atveries!"). Šis konkurss kļūs par 65. konkursu Eirovīzijas vēsturē un par 21. konkursu Latvijai, kā tā dalībniecei.

Ziņu lente
0