Mūžībā aizgājis vecākais Latvijas skatuves mākslinieks

© pixabayСвечи
Свечи - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Miris dižs Latvijas skatuves mākslinieks un pedagogs Konstantīns Titovs, pērn viņš nosvinēja savu 100 gadu jubileju.

RĪGA, 1. februāris – Sputnik. Simts gadu vecumā mūžībā aizgāja Latvijas skatuves mākslinieks un teātra pedagogs Konstantīns Titovs, raksta Lsm.lv.

2019. gada martā Latvijas teātra sabiedrība atzīmēja ģeniālā skatuves mākslinieka simts gadu jubileju. Jau tobrīd viņš slikti jutās un negāja ārā no mājām.

1940. gadā Titovs iestājās Vahtangova teātra Ščukina teātra skolā, taču pēc gada devās uz fronti. 1948. gadā viņš pabeidza teātra skolu un uzsāka darbu Rīgas Krievu drāmas teātrī, kurā viņš nostrādāja līdz 1959. gadam un nospēlēja 25 lomas.

Taču pēc tam, vēloties strādāt kopā ar savu sievu Klāru Vaboli, aizgāja no akadēmiskā teātra uz Rīgas Jaunatnes teātrī.

Leģendārajā Jaunatnes teātrī Konstantīns Titovs nostrādāja līdz pat pašai tā slēgšanai – 1992. gada 31. jūlijam. Uz šīs skatuves viņš nospēlēja vairāk nekā 50 lomu. Konstantīnam un Klārai piedzima meita Marina, kura arī saistīja savu likteni ar teātri.

Neskaitot to, Titovs ir pazīstams arī kā talantīgs pasniedzējs. No 1953. gada viņš nodarbojās ar pasniegšanu, viņam bija studija Kultūras namā "Oktobris" un viņš izskoloja daudzus jauniešus, kuri pēcāk kļuva par slaveniem skatuves māksliniekiem – Boriss Galkins, Vladimirs Kačans, Jefims Šifrins.

"Tā, protams, ir brīnumaina un unikālā personība. Liekas, viņš zināja no galvas visu krievu poēziju! Tas ir cilvēks, kuram pa pilsētu pakaļ staigāja pielūdzēji un audzēkņi!" izteicās par kolēģi kādreizējais Jaunatnes teātra skatuves mākslinieks un esošais pazīstamais televīzijas raidījumu vadītājs Jurijs Kušpelo.

Ziņu lente
0