Igaunija nopelnīs uz mūsu rēķina: Grigorija Ļepsa koncerts Tallinā nav atcelts

© Sputnik / Sergey MelkonovГригорий Лепс
Григорий Лепс - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ikviens gribētājs var apmainīt biļeti Rīgā atceltajam Grigorija Ļepsa koncertam uz biļeti koncertam Tallinā.

RĪGA, 20. novembris – Sputnik. Atšķirībā no Latvijas un Lietuvas, Igaunija neiekļāva dziedātāju Grigoriju Ļepsu "melnajā" sarakstā, pastāstīja Rīgā atceltā Ļepsa koncerta organizators Igors Jefremovs radio Baltkom ēterā.

Российский исполнитель Григорий Лепс - Sputnik Latvija
Ļepss gatavs sēdēt cietumā Latvijā un atteikties no "Vodkas glāzītes"

Pēc viņa sacītā, ikviens gribētājs var apmainīt biļeti Rīgā atceltajam pasākumam uz biļeti koncertam Tallinā.

"Igaunija arī varētu aizliegt Ļepsam iebraukt, taču viņi vienkārši nopelnīs uz mūsu rēķina. Un Putinu viņi grasās uzaicināt. Viņi ar somiem saprot, ka ar kaimiņiem ir jādraudzējas, savukārt naids uz robežām ne pie kā laba nevedīs. Mēs varam nesaprast Krieviju kaut kādās lietās. Taču ir jāsaprot, ka tā ir ļoti spēcīga struktūra ar milzīgiem resursiem, kura iztiks bez mums. Savukārt Latvija bez tās – diez vai," pateica viņš.

Vasarā Latvijā izcēlās skandāls saistībā ar Ļepsa uzstāšanos Jūrmalā. Tieslietu ministrs Jānis Bordāns apsūdzēja IeM vadītāju Sandi Ģirģenu, kurš apmeklēja izpildītāja koncertu, "nepienācīgā" uzvedībā. Šāda rīcība pazemo Latvijas valsti, paziņoja Bordāns. Tieslietu ministrs atgādināja valdībai, ka Ļeps ir iekļauts melnajā sarakstā Lietuvā, norādot, ka ar to pietiek analoģiskām sankcijām no Latvijas puses.

Latvijas ĀM 1. novembrī pasludināja Krievijas mūziķi un izpildītāju Grigoriju Ļepsu (Ļepsveridze) par persona non grata. Dziedētājam aizliegts ieceļot valstī "uz nenoteiktu laiku". Lēmums balstās uz valsts drošības iestāžu vērtējuma, teikts Latvijas ārpolitikas iestādes paziņojumā.

Ļeps preses konferencē uzsvēra, ka Latvija no šī lēmuma guvusi daudz lielākus zaudējumus.

Брифинг официального представителя МИД РФ М. Захаровой - Sputnik Latvija
Zaharova: ieceļošanas aizliegumu Ļepsam virzīja attiecību ar KF pretinieki

"Cieš taču ne tikai mans darbs, bet arī pretējās puses darbs – tur ir vesela cilvēku komanda, kura organizē koncertus Latvijā, Lietuvā. Viņiem tas ir trieciens, biļetes vienmēr tiek pārdotas labi. Un tas nav ļoti gudri, ministri atņem saviem cilvēkiem darbu, ienākumus, nodokļus. Decembrī man ir aptuveni 24-25 koncerti. Man tas nav trieciens, vienkārši pats fakts ir nepatīkams. Taču zaudējumu man pietiek arī bez tā. Pie mums, nezinu kāpēc, nevienam neaizliedz braukt un strādāt Krievijā," pateica Ļeps.

Ziņu lente
0