Sergejs Lazarevs: Eirovīzijā valda aizspriedumaina attieksme pret Krieviju

© Sputnik / Владимир Астапкович / Pāriet pie mediju bankas"Евровидение-2019". Второй полуфинал
Евровидение-2019. Второй полуфинал - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Dziedātājs atgādināja, ka bija valstis, kas no jauna nevēlējās izskatīt Krievijas priekšnesumu, piemēram, Gruzija.

RĪGA, 19. maijs – Sputnik. Dziedātājs Sergejs Lazarevs saskata zināmus aizspriedumus attiecībā pret Krieviju, kas ietekmē "Eirovīzijas" rezultātus un neļauj valstij uzvarēt konkursā, vēsta RIA Novosti.

"Eirovīzijas" fināls notika sestdien Telavivā, par uzvarētāja titulu cīnījās 26 valstu pārstāvji. Sergejs Lazarevs piedāvāja plašajai publikai savu priekšnesumu ar kompozīciju Scream un ieņēma trešo vietu.

Международный конкурс песни Евровидение-2019. Финал - Sputnik Latvija
"Eirovīzijā 2019" uzvarējis holandietis Dunkans Lourenss

"Es nezinu, kas tāds jāizdara, lai Krieviju kaut kā... Es saskatu zināmus aizspriedumus, iespējams, pret Krievijas politiku, iespējams, pret valsti kā tādu... Lai arī, runājot par žurnālistiem, jānoņem cepure: šogad man daudz mazāk uzmācās ar politiskiem jautājumiem. Gan fani, gan mediji bija noskaņoti ļoti draudzīgi," teica Lazarevs žurnālistiem.

Mākslinieks piezīmēja, ka viņu lutinājusi publikas uzmanība, tāpēc šajā ziņā viņam pārmetumu nav. "Žūrija – iespējams, viņiem vienkārši nepatika, arī tas ir iespējams. Es nezinu, dalībnieki bija spēcīgi, daudzveidīgi, dažādi, konkurence šogad bija nopietna," teica Lazarevs.

Dziedātājs atgādināja, ka bija valstis, kas no jauna nevēlējās izskatīt Krievijas priekšnesumu, piemēram, Gruzija.

"Ļoti gribas paskatīties, kā balsoja skatītāji valstīs, kuru žūrijas mums deva 0 punktu," – teica Lazarevs.

"Eirovīzijas" konkurss jau trešo reizi noticis Izraēlā. Tā oficiālā atklāšana notika Telavivas centrā, kur 41 nacionālās delegācijas pārstāvji svinīgi soļoja pa "oranžo celiņu". Šī gada devīze – Dare To Dream, kas aicina uzdrošināties drosmīgi sapņot.

Ziņu lente
0