Vilsons paskaidroja, kāpēc Latvijā viņš iestudē izrādes un māca bērnus tikai krievu valodā

© Sputnik / Екатерина Чеснокова / Pāriet pie mediju bankasАктер Мартиньш Вилсонс на торжественной церемонии закрытия фестиваля кино стран СНГ, Латвии, Литвы и Эстонии "Киношок" в Анапе, 2014
Актер Мартиньш Вилсонс на торжественной церемонии закрытия фестиваля кино стран СНГ, Латвии, Литвы и Эстонии Киношок в Анапе, 2014 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Iespējams, Mārtiņam Vilsonam parādīsies aktiermākslas apmācību grupa latviešu valodā, taču pagaidām viņš māca tikai krievus: starpība ir – nevis bērnu, bet viņu vecāku vidū, paskaidroja artists.

RĪGA, 22. februāris – Sputnik. Slavenais Latvijas aktieris Mārtiņš Vilsons prezentē otro izrādi krievu valodā. Tāpat aktieris ar sievu māca aktiermākslu krievu bērniem. Par to, kāpēc viņš sakoncentrējies uz krievvalodīgās auditorijas, artists pastāstīja intervijā rus.tvnet.lv.

Likme uz krieviem

Mārtiņš Vilsons kopā ar savu sievu Zani izveidojis producentu kompāniju Vilsons Production. Pēc artista sacītā, lēmuma pieņemšanu atvērt savu kompāniju ietekmēja vairāki faktori. Pirmkārt, viņš nevēlējās spēlēt galvenās lomas repertuāru teātros, kur viņu "gribēja izspiest kā citronu", savukārt attiecības ar citiem producentiem neizdevās izveidot: viņu vēlējās apkrāpt naudas lietās. Otrkārt, viņa sieva, kura pabeidza aktieru studijas, vēlējās pamēģināt sevi režisora kārtā. Vilsons, pēc viņa sacītā, nolēma viņu šajā lietā atbalstīt, tā arī tika pieņemts lēmums izveidot savu producentu kompāniju.

Latvijas aktieris Mārtiņš Vilsons - Sputnik Latvija
Vilsons taisnojas par filmēšanos Krievijā: Latvijā piedāvā muļķības

Pērnā gada novembrī Vilsons Productions prezentēja Rīgas Krievu teātrī izrādi "Kļov". Par Vilsona partneri uz skatuves kļuva cits slavens Latvijas aktieris Arnis Līcītis. Februāra beigās Vilsona producentu kompānija laiž klajā otru izrādi krievu valodā - "Amerikāņu kalniņi" pēc franču dramaturga Erika Assu komēdijas.

Pēc Vilsona sacītā, lēmums iestudēt izrādes tieši krievu auditorijai ir apzināts.

"Latviešu publikai izrāžu ir pārpārēm, latvieši ļoti mīl teātri. Un ja vēlies, lai tevi pamana, jāiziet krievu auditorijā. Es pamanīju, ka Krievu teātri apmeklē 60% latviešu, tas ir labi. Savukārt uz Maskavas namu iet kaut kādi citi krievi. Un, visbeidzot, trešā krievu kategorija iet tikai uz viesizrādēm, nav svarīgi, cik maksā biļete..," - pateica Vilsons.

Tāpat aktieris ar sievu organizēja aktiermākslas studiju bērniem – un atkal krievvalodīgai grupai.

"Mums ir pusaudžu grupa - 13-16 gadi. Zēni un meitenes ir ļoti apdāvināti, mēs ar viņiem uzņēmām filmu par mīlestību, viņiem bija interesanti. Mēs viņiem pasniedzam krievu valodā," - pastāstīja Vilsons.

Uz jautājumu, kāpēc viņš pasniedz tieši krievu bērniem, aktieris atbildēja:

"Ir starpība starp krieviem un latviešiem – nevis bērniem, bet vecākiem. Viņiem ir citāda domāšana. Kaut gan, varbūt, būs arī latviešu grupa…"

Lētie seriāli

Tāpat intervijā Vilsons apstiprināja, ka Latvijas seriālos viņš nefilmēsies, jo tur, atšķirībā no Krievijas kino industrijas, maz maksā.

Mārtiņš Vilsons  - Sputnik Latvija
Vilsons par darbu Latvijas seriālos: nav laika smērēties par 100 eiro

"Viņi taču vienkārši ņirgājas par mums. Maksā par filmēšanās dienu 100 un pat mazāk. Pieaugušam cilvēkam, kuram ir ģimene, daudz bērnu – tās ir kapeikas!" pateica Vilsons.

Pēc viņa domām, viņam, kā aktierim, kuru vēlas redzēt, filmēties par 100 eiro ir pazemojoši.

"Tikko nofilmējos studentu filmā par velti, jo zinu, ka studentiem naudas nav. Taču filmēties seriālos, ko skatās tikai vecmāmiņas, man tas nav vajadzīgs," - pateica Vilsons.

Iepriekš aktieris jau pauda viedokli par darbu Latvijā. Pēc viņa sacītā, pirmām kārtām viņš ir aktieris, savukārt Krievijā kino industrija ir daudz vairāk attīstīta, tur viņam piedāvā labas lomas. "Ko ta' Latvijā gaidīt, kad kāds man kādas muļķības piedāvās? Es taču esmu aktieris…" pateica Vilsons.

Ziņu lente
0