Izpildītāji no Latvijas un Krievijas Eirovīzijā uzstāsies vienā pusfinālā

© REUTERS / CORINNA KERNТелеведущая Люси Айюб показывает карточку Латвии во время жеребьевки полуфинала "Евровидения"
Телеведущая Люси Айюб показывает карточку Латвии во время жеребьевки полуфинала Евровидения - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvija vēl nav izvēlējusies dalībnieku, kurš pārstāvēs valsti "Eirovīzijā 2019".

RĪGA, 29. janvāris – Sputnik. Dziesmu konkursa "Eirovīzija 2019" dalībnieks no Latvijas uzstāsies otrā pusfināla pirmajā daļā. Tas kļuva zināms pēc izlozes rezultātiem, kas notika 28. janvārī Telavivas Mākslas muzejā un tika translēta konkursa mājaslapā.

Katrā no diviem pusfināliem sacentīsies 18 valstis. Pirmais pusfināls notiks 14. maijā, otrais – 16. maijā. Vēl sešas valstis, tostarp konkursa saimniece – Izraēla, iekļūst finālā ārpus atlases kārtām. Konkursa fināls notiks 18. maijā.

Евровидение  - Sputnik Latvija
"Eirovīzija 2019" skatītājus izmitinās teltīs

Saskaņā ar izlozes rezultātiem, pirmā pusfināla pirmajā daļā uzstāsies Slovēnija, Baltkrievija, Čehija, Melnkalne, Kipra, Serbija, Somija, Polija un Ungārija. Otrajā daļā savas dziesmas izpildīs Igaunijas, Portugāles, Sanmarīno, Islandes, Gruzijas, Austrālijas, Beļģijas, Ukrainas un Grieķijas pārstāvji.

Konkurenci Latvijai otrā pusfināla pirmajā daļā sastādīs Šveice, Zviedrija, Īrija, Austrija, Moldova, Rumānija, Dānija, Armēnija. Otrā pusfināla otrajā daļā uz skatuves kāps dziedātāji no Albānijas, Azerbaidžānas, Maķedonijas, Norvēģijas, Krievijas, Nīderlandes, Horvātijas, Lietuvas un Maltas.

Kas varētu pārstāvēt Latviju

Latvija izvēlas dziedātāju, kurš pārstāvēs valsti Eirovīzijā, pēc nacionālā atlases konkursa Supernova 2019 rezultātiem.

Pēc pirmā pusfināla rezultātiem, kurš notika 26. janvārī, finālā iekļuvuši pirmie četri dalībnieki: "Laime Pilnīga", Samanta Tīna, Edgars Kreilis un Aivo Oskis.

Otrais pusfināls notiks 2. februārī, tajā arī tiks izvēlēti četri dalībnieki, kuri iegūs pirmās četras vietas žūrijas un skatītāju balsojumā. Pusfinālā var nokļūt Adriana Miglāne, Markus Riva, "Dziļi Violets" feat. "Kozmens", "Laika Upe", Double Faced Eels, Kristiāna Bumbiere, Kristīne Pastare un Carousel.

Latvijas Televīzija un žūrija ir tiesīgi izvirzīt finālā arī vienu no tajā neiekļuvušajiem pusfinālistiem.

Vai no Krievijas brauks Lazarevs

Izpildītāja vārdu, kurš Eirovīzijā pārstāvēs Krieviju, paziņos janvāra beigās, informēja konkursa organizatora pārstāvji, šogad par to kļuvis VGTRK holdings – pēc esošās kanālu secības, kuri ietilpst Eiropas Raidsavienības padomē.

Izraēlas pārstāve Neta izcīnīja uzvaru Eirovīzija - Sputnik Latvija
Eirovīzijā 2018 uzvaru izcīnījusi Neta no Izraēlas

Iepriekš medijos parādījās informācija, ka galvenais pretendents braucienam uz Telavivu ir dziedātājs Sergejs Lazarevs. Saskaņā ar konkursa Krievijas delegācijai pietuvinātā informācijas avota teikto, VGTRK nolēma neizmantot nacionālās atlases rīkošanas tiesības un nolēma pats izraudzīties izpildītāju. Pašā holdingā šo informāciju komentēt atteicās.

"Baumas mēs nekomentējam, vārds tiks nosaukts janvāra beigās," - paziņoja VGTRK.

Sergeja Lazareva pārstāvji nedz apstiprina, nedz noliedz informāciju par viņa iespējamo dalību Eirovīzijā.

"Oficiāla paziņojuma medijos nebija," - pateica Lazareva preses dienestā, atbildot uz lūgumu komentēt informāciju par izpildītāja iespējamo dalību.

Sergejs Lazarevs jau ir pārstāvējis Krieviju Eirovīzijā – 2016. gadā, kad konkurss notika Zviedrijā. Viņš izpildīja dziesmu You Are The Only One un ieguva trešo vietu.

Ziņu lente
0