No Tretjakova galerijas nozagto gleznu atrada mazāk nekā diennakts laikā

© Sputnik / Максим Блинов / Pāriet pie mediju bankasОбстановка у входа в Инженерный корпус Третьяковской галереи
Обстановка у входа в Инженерный корпус Третьяковской галереи - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Policisti atrada Arhipa Kuindži gleznu "Aipetri. Krima" būvobjekta teritorijā Maskavas apgabala Odincovas rajonā.

RĪGA, 28. janvāris – Sputnik. No Tretjakova galerijas nozagtā Arhipa Kuindži glezna "Aipetri. Krima" ir atrasta, vēsta RIA Novosti.

Nezināms vīrietis nolaupīja gleznu svētdien. Kā RIA Novosti pastāstīja notikumu aculiecinieks, izstāde iekārtota divos stāvos: viena zāle atrodas otrajā stāvā un trīs – trešajā. Glezna "Aipetri. Krima" tika izlikta trešajā stāva mazā zālē; aiz starpsienas šajā telpā pēcāk tika atrasts gleznas rāmis.

"Par gleznas pazušanu apmēram 30 minūtes nebija zināms… Tika noskatītas videonovērošanas kameras. Ieraudzīja, ka tas bija vīrietis melnā svīterī un norīvētos džinsos. Radās iespaids, ka viņš izgāja jau pirms tam, kad tika uzzināts par pazušanu," - pastāstīja aģentūras sarunas biedrs.

Книги по изобразительному искусству. - Sputnik Latvija
Nīderlandē, iespējams, atrasta līdz šīm nezināma Van Goga glezna

Pēc viņa sacītā, izstādē bija daudz cilvēku, savukārt glezna atradās stūrī, ārpus tiešās redzamības zonas.

KF IeM oficiālā pārstāve Irina Volka paziņoja, ka zādzībā aizdomās turamais 31 gadu vecais vīrietis ir aizturēts Maskavas apgabala Zarečjes ciemā. Viņš pastāstīja operatīvajiem darbiniekiem, ka paslēpis gleznu būvobjekta teritorijā Odincovas rajonā, kur to arī atraduši policisti.

Iepriekš gleznas nolaupītāju aizturējusi galvaspilsētas policija par narkotiku glabāšanu, kā arī viņš figurē kādā krimināllietā, aizturēšanas brīdī viņam jau bija piemērots drošības līdzeklis – paraksts par dzīvesvietas nemainīšanu.

"Šobrīd tiek noskaidroti iespējamie aizturētā līdzdalībnieki, krimināllietas izmeklēšana turpinās," - piebilda Volka.

Pēdējā gada laikā tas ir otrais skaļais notikums Tretjakova galerijā: maijā vandālis nopietni sabojāja Iļjas Repina gleznu "Ivans Bargais un viņa dēls Ivans 1581. gada 16. novembris", kura plašāk pazīstama kā "Ivans Bargais nogalina savu dēlu".

Ziņu lente
0