Eiropā pieaugusi interese par multiplikācijas filmām no Krievijas

© Sputnik / Илья Питалев / Pāriet pie mediju bankasKrokodils Gena un Čeburaška
Krokodils Gena un Čeburaška - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kannās notiek televīzijas satura gadatirgus, kura apmeklētājiem dota iespēja iepazīties ar animācijas filmām no Krievijas. Moderatori atklāja, ka visiem gribas "kaut ko no Krievijas".

RĪGA, 16. oktobris – Sputnik. Animācijas projektu prezentācijas Made in Russia moderatore, kompānijas "Ekspokontent" ģenerāldirektore Aleksandra Modestova pastāstīja, ka ārvalstīs aug interese par Krievijas multiplikācijas filmām, vēsta Sputnik Lietuva, atsaucoties uz RIA Novosti.

Modestova atklāja, ka pēdējos gados aizvien vairāk paplašinās ārvalstu auditorijas interese par Krievijā ražotu animācijas saturu.

"Konkrēti šī tirgus tendence – visi vēlas kaut ko no Krievijas... It īpaši aktīvas pārrunas ar Krievijas kompānijām pašlaik sākuši francūži," – pastāstīja moderatore.

Modestova uzsvēra, ka ļoti liela nozīme ir valsts sniegtajam atbalstam. Kannās izveidoti divi stendi: Made in Russia un "Roskino", ko atbalsta Krievijas Kultūras ministrija.

"Mēs esam kļuvuši redzami, tas ir svarīgi. Taču pagaidām mēs noteikti neesam topā," – atzīmēja eksperte.

Tāpat Modestova atzīmēja, ka Krievijas animācija vietumis saskatāma uzreiz, ja tas ir autora darbs, vietumis tas ir topa līmenis ar starptautiskajiem scenāristiem.

Кадр из мультфильма Маша и медведь - Sputnik Latvija
Lietuvas politologs konstatējis Kremļa propagandu seriālā "Maša un Lācis"

Sestdien Kannās darbu sāka Starptautiskais televīzijas programmu un multiplikācijas seriālu bērniem tirgus MIPJunior, kas rada ieskaņu starptautiskajam televīzijas satura gadatirgum MIPCOM. Svētdien pasākumā tika prezentēti animācijas projekti no Krievijas.

MIPJunior pārstāvētas tādas kompānijas, kā Wizart, "Riki", animācijas studija "Parovoz", "Masterfilm", "AA Studio", "Project First" un "Sojuzmultfilm", kas uz Franciju atvedusi septiņus jaunus projektus, tostarp arī jauno "Prostokvašino". Sestdien "STS Media" un kinokompānija STV prezentēja Kannās multiplikācijas seriālu "Cara meitas".

Ziņu lente
0