Andreja Steņina fotogrāfiju konkursā sākusies balsošana tīmeklī

© МИА «Россия сегодня» / Виталий ТимкивAndreja Steņina vārdā nosauktais Starptautiskais fotožurnālistikas konkurss
Andreja Steņina vārdā nosauktais Starptautiskais fotožurnālistikas konkurss - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Konkursa mājas lapā stenincontest.ru jūs varat nobalsot par iemīļoto fotogrāfiju.

RĪGA, 6. jūnijs — Sputnik. Andreja Steņina vārdā nosauktais Starptautiskais fotožurnālistikas konkurss piedāvā interneta lietotājiem izvēlēties labāko darbu no 2018. gada darbu saraksta.

Konkursa mājas lapā stenincontest.ru sākusies balsošana. Ikviens var izvēlēties iepatikušos darbu līdz 18. jūlija pl. 23:59, piesakoties savā lietotāja kontā kādā no sociālajiem tīkliem: "VKontakte", Facebook, Twitter vai Ķīnas servisā Weibo.

Par uzvaru Steņina konkursā cīnās pretendenti, kuru darbi redzami arī Sputnik Latvija fotogalerijā >>

Balsojuma uzvarētāji tiks izsludināti 19. jūlijā, un populārākās fotogrāfijas autors saņems diplomu. Žūriju, kurā strādā starptautisko ziņu aģentūru AFP (Francija), Anadolu Ajansi (Turcija), Notimex (Meksika) pārstāvji un pieredzējuši fotogrāfi un fotoredaktori, vada Ahmets Sels, aģentūras Anadolu Ajansi fotodienesta vadītājs.

Stenin Contest 2017 - Sputnik Latvija
Foto
Pirmās vietas un īpašās balvas: Steņina fotožurnālistikas konkursa labākie darbi

Balsošana tīmeklī par Steņina konkursa darbiem notiek jau trešo reizi. Aizvadītajos gados interneta auditorijas izvēle atspoguļoja interesi par konkursu un subjektīvo spriedumu par moderno fotogrāfiju. Piemēram, 2016. gadā kadra "Bruņinieki" krāsainā grafika sagādāja uzvaru fotogrāfam Gehadam Hamdi (Gehad Hamdy) no Ēģiptes, bet 2017. gadā uzvaru izcīnīja Tabildi Kadirbekovs (Kirgīzija) ar fotoskici "Saldās vates pārdevēja".

"Interneta lietotāju izvēle atspoguļoja svarigāko, kas mūsdienu fotogrāfijā satrauc parastu skatītāju. Viņu viedoklis var sakrist vai nesakrist ar profesionālās žūrijas viedokli, taču tā jau ir intriga — kādas fotogrāfijas izvēlēsies tie, kam tās patiesībā radītas," — paskaidroja Steņina konkursa kuratore, starptautiskās ziņu aģentūras "Rossija segodņa" vizuālo projektu dienesta vadītāja Oksana Oļeiņika.

Finālisti tiks pasludināti 6. augustā konkursa vietnē stenincontest.ru. Balvas uzvarētāji saņems rudenī, kad atklāsies viņu darbu izstāde Maskavā.

Andreja Steņina Starptautiskā fotožurnālistikas konkursa finālistu darbu izstādē - Sputnik Latvija
Kļuvis zināms Andreja Steņina fotokonkursa Grand Prix ieguvējs

Andreja Steņina vārdā nosauktais starptautiskais fotožurnālistikas konkurss, ko organizē  starptautiskā ziņu aģentūra "Rossija segodņa" ar Krievijas UNESCO lietu komisijas atbalstu, atbalsta jaunos žurnālistus un piesaista sabiedrības uzmanību mūsdienu fotožurnālistikas uzdevumiem. Tā ir vieta jaunajiem fotogrāfiem — talantīgiem, jūtīgiem un gataviem sastapties ar visu jauno, kur viņi pievērš mūsu uzmanību cilvēkiem un notikumiem mums līdzās.

Ziņu aģentūra un radio Sputnik ir konkursa starptautiskais informatīvais partneris.    

Ziņu lente
0