Latvijas pārstāve neuzstāsies "Eirovīzijas" finālā

© Sputnik / Владимир Астапкович / Pāriet pie mediju bankasРепетиция второго полуфинала конкурса "Евровидения-2018"
Репетиция второго полуфинала конкурса Евровидения-2018 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc otrā pusfināla rezultātiem Dānijas, Serbijas, Norvēģijas, Moldāvijas, Nīderlandes, Austrālijas, Zviedrijas, Ungārijas, Slovēnijas un Ukrainas pārstāvji iekļuva "Eirovīzijas" finālā.

RĪGA, 11. maijs — Sputnik. Dziedātāja Laura Rizzotto nespēja izcīnīt Latvijai ceļazīmi mūzikas konkursa "Eirovīzija" finālā. Ceturtdien, 10. maijā, Lisabonā notika konkursa otrais pusfināls, pēc kura rezultātiem kļuvuši zināmi finālisti.

Pēc skatītāju un dalībvalstu profesionālas žūrijas balsojuma finālā iekļuvuši desmit dziedātāji no Norvēģijas, Dānijas, Serbijas, Moldāvijas, Nīderlandes, Austrālijas, Zviedrijas, Ungārijas, Slovēnijas un Ukrainas.

Poļina Boguseviča, konkursa Bērnu Eirovīzija 2017 konkursa fināliste - Sputnik Latvija
Bērnu "Eirovīzija 2018" notiks Minskā 25. novembrī

10. maijā uz skatuves 18 valstu iznāca pārstāvji, koncertu atklāja 2009. gada "Eirovīzijas" uzvarētājs Aleksandrs Ribaks, viņš atkal atbrauca no Norvēģijas pacīnīties par pirmo vietu konkursā. Viņš izpildīja paša sacerētu dziesmu That`s How You Write a Song.

Pēc otrā pusfināla rezultātiem Dānijas, Serbijas, Norvēģijas, Moldāvijas, Nīderlandes, Austrālijas, Zviedrijas, Ungārijas, Slovēnijas un Ukrainas pārstāvji iekļuva "Eirovīzijas" finālā.

Latvijas pārstāvei Laurai Rizzotto, kas izpildīja dziesmu Funny Girl, nepietika balsu, lai iekļūtu finālā. Tāpat kā krievietei Jūlijai Samoilovai, kura tāpat uzstājās otrajā pusfinālā ar dziesmu I Won`t Break.

Pirmā starptautiskā konkursa pusfināls notika otrdien, 8. maija Altice arēnā Lisabonā. Pēc tā rezultātiem finālā uzstāsies Izraēlas, Austrijas, Čehijas, Igaunijas, Kipras, Bulgārijas, Albānijai, Somijas, Īrijas, Lietuvas pārstāvji.

Konkursa fināls notiks 12. maijā.

"Eirovīzija" šogad pirmo reizi norisinās Portugālē, Nāciju Parkā arēnā Altice, oficiālā konkursa atklāšana notika pagājušo svētdien upes Težu piekrastē. Šogad konkurss norisinās ar devīzi "All Aboard!" ("Visi uz klāja!"), bet noformējumā dominē okeāna tematika.    

Ziņu lente
0