Mihails Zadornovs tiks apglabāts Jūrmalā

© Sputnik / Максим Блинов / Pāriet pie mediju bankasПисатель и сатирик Михаил Задорнов
Писатель и сатирик Михаил Задорнов - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Svētdien, 12. novembrī, vienā no Piemaskavas klīnikām notika atvadīšanās no Mihaila Zadornova, 15. novembrī mākslinieks tiks apglabāts Jūrmalā.

RĪGA, 13. novembris – Sputnik. Satīriķa Mihaila Zadornova ģimene paziņoja par viņa bēru datumu un vietu. Tāpat mākslinieka radinieki pateicās visiem par atbalstu. Zadornovs aizgājis viņsaulē piektdien, 10. novembrī. Pērn viņam tika konstatēts galvas smadzeņu audzējs.

Zadornovs izgāja ārstēšanās kursu Berlīnes klīnikā, taču uzveikt slimību neizdevās.

"Darām zināmu, ka 15. novembrī, plkst. 11:00 Aleksandra Ņevska katedrālē sāksies apbedīšanas procesija, pēc kuras Mihails tiks apglabāts Jūrmalā, Jaundubultu kapos blakus savam tēvam," — teikts Zadornova ģimenes paziņojumā viņa "Vkontakte" lapā.

Radinieki pateicas visiem, kuri atbalstīja viņus "šajās grūtajās dienās". "Pateicamies jums par siltajiem vārdiem, līdzjūtību, jūsu izrādīto delikātumu. Mēs vienmēr esam zinājuši, ka Mihailam ir inteliģenti skatītāji," — teikts ziņojumā.

Mihails Zadornovs - Sputnik Latvija
Viedoklis
Mihaila Zadornova piemiņai. Atvadas no drauga un tautieša

Svētdien, 12. novembrī, vienā no Piemaskavas klīnikām notika atvadīšanās no Mihaila Zadornova. Atvadīties no satīriķa atnāca apmēram simts cilvēku. Ne mazāk kā pusotru stundu viņiem nācās gaidīt aiz slimnīcas teritorijas, jo pēc Zadornova vēlmes, ceremonija no sākuma bija slēgtā.

Satīriķa ģimene atgādināja par viņa ironisko attieksmi pret publiskuma un par to, ka viņš vienmēr sargāja savu un viņu dzīvi no svešām acīm, tādēļ viņi lūdza "neradīt burzmu ap viņa nāvi".

Mihails Zadornovs dzimis 1948. gada jūlijā Latvijas Jūrmalā Staļina prēmijas laureāta Nikolaja Zadornova ģimenē. Debitēja televīzijas ekrānos 1982. gadā, bet kļuvis populārs pēc diviem gadiem. Zadornovs uzrakstīja vairāk, nekā desmit grāmatas, viņa darbu vidū ir liriski un satīriski stāsti, humoreskas, esejas, ceļojumu piezīmes, lugas. Viņš ir "Zelta teļš" un "Ovācija" prēmiju laureāts.

Ziņu lente
0