ASV Mākslas komitejas locekli iesnieguši atlūgumus domstarpību ar Trampu dēļ

© REUTERS/Carlos BarriaПрезидент США Дональд Трамп
Президент США Дональд Трамп - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Jūsu vērtības nav amerikāņu vērtības. Mums ir jādara labāk, mums ir jābūt labākiem," - teikts komitejas locekļu vēstulē Trampam.

RĪGA, 19. augusts – Sputnik. Prezidenta Kultūras un izglītības komitejas locekļi praktiski pilnā sastāvā izstājušies no tās, nepiekrītot ASV prezidenta Donalda Trampa retorikai, kā arī piedāvājuši arī viņam pašam atkāpties no amata, vēsta RIA Novosti.

"Runāt taisnību vienmēr ir grūti, prezidenta kungs, taču mūsu loma padomes locekļu kārtā prasa to. Ignorējot jūsu naidu kurinošo retoriku, mēs kļūstam par jūsu vārdu un rīcības līdzdalībniekiem," — teikts vēstulē, kura autori lūdz Trampu pieņemt viņu atkāpšanos.

"Jūsu vērtības nav amerikāņu vērtības. Mums ir jādara labāk, mums ir jābūt labākiem. Ja jūs to nesaprotat, mēs lūdzam jūs atkāpties no sava amata," — paziņo vēstules autori. To parakstījuši sešpadsmit no septiņpadsmit padomes locekļiem, tostarp aktieris Kels Pens, mākslinieks Čaks Klouzs, arhitekts Toms Meins.

Prezidenta mākslas un humanitātes komiteja (President’s Committee on the Arts and the Humanities) tika dibināta 1982. gadā, lai palīdzētu prezidentam noteikt politiku kultūras jomā. Komitejā ietilpst administrācijas kabineta locekļi, kā arī mākslas un zinātnes aprindu pārstāvji, kurus izvēlas katra jauna administrācija.

Президент РФ Владимир Путин и президент США Дональд Трамп - Sputnik Latvija
Aptauja: pasaulē Putinam uzticas vairāk, nekā Trampam

Līdz šodienai prezidenta komiteju, kura godātā priekšsēdētāja ir ASV pirmā lēdija Melānija Trampa, veidoja bijušā prezidenta Baraka Obamas demokrātiskās administrācijas pārstāvji.

Vēstulē autori norāda uz prezidenta pozīcijas neatbalstīšanu sakarā ar nesenajām galēji labējo un kreiso aktīvistu sadursmēm Šarlotsvilā, uzbrukumus medijiem, izstāšanos no Parīzes klimata vienošanās, kultūras un izglītības programmu finansējuma samazināšanu, vairums musulmaņu valstu pilsoņu ieceļošanas aizliegumiem, prezidenta lēmumu par aizliegumu cilvēkiem, kuri mainījuši dzimumu, dienēt amerikāņu armijā, kā arī nesenajiem draudiem Ziemeļkorejas adresē.

Ziņu lente
0