Laima Vaikule demonstrējusi jaunos tērpus: gaidāmas intrigas un pārsteigumi

© Sputnik / Оксана ДжаданОткрытие выставки “Лайма Вайкуле. Наряды дивы”
Открытие выставки “Лайма Вайкуле. Наряды дивы” - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jau pirms mūzikas festivāla Laima Rendez Vous Jūrmala 2017 var apskatīt tērpus, ko Latvijas dizaineri izgatavojuši Laimas Vaikules priekšnesumiem.

RĪGA, 14. jūnijs – Sputnik, Jeļena Kirillova. Pirmdien tirdzniecības centrā Spice tika atklāta jauno Laimas Vaikules skatuves tērpu izstāde "Laima Vaikule. Dīvas tērpi".

Leģendārā Laima Vaikule un pazīstami Latvijas dizaineri atklājuši dziedātājas jauno skatuves tērpu izstādi, ar tiem viņa grasās pārsteigt publiku mūzikas festivālā Laima Rendez Vous Jūrmala 2017.

Izrādījās, ka šogad festivālā Laima Rendez Vous Jūrmala 2017, kas norisināsies no 20. līdz 23. jūlijam, Laima Vaikule nolēmusi realizēt jaunas radošas idejas. Šo ideju īstenošanai tika piesaistīti slaveni Latvijas dizaineri un modes mākslinieki: Aleksandrs Pavlovs (Alexander Pavlov), Natālija Jansone, Amoralle, Arvils Linde un Laura Selecka (Sofia Lark).

© Sputnik / Оксана ДжаданDizainers Aleksandrs Pavlovs (Alexander Pavlov), tērpu dizainere Natālija Jansone, tirdzniecības centra Spice direktore Iveta Lāce, Laima Vaikule, rotu dizainere Laura Selecka (Sofia Lark) un dizaineris Arvils Linde izstādes "Laima Vaikule. Dīvas tērpi" atklāšanā.
Дизайнер Александр Павлов (Alexander Pavlov), модельер Наталья Янсоне, директор Spice Ивета Лаце, Лайма Вайкуле, дизайнер Лаура Селецка (Sofia Lark) и дизайнер Арвилс Линде на открытии выставки “Лайма Вайкуле. Наряды дивы” - Sputnik Latvija
Dizainers Aleksandrs Pavlovs (Alexander Pavlov), tērpu dizainere Natālija Jansone, tirdzniecības centra Spice direktore Iveta Lāce, Laima Vaikule, rotu dizainere Laura Selecka (Sofia Lark) un dizaineris Arvils Linde izstādes "Laima Vaikule. Dīvas tērpi" atklāšanā.

Kad Laima Vaikule izspurdza no melnā Mercedes uz sarkanā celiņa, kas bija iekārtots viņai par godu pie tirdzniecības centra Spice, orķestris sāka spēlēt slaveno Raimonda Paula hitu "Lapas dzeltenās". Tirdzniecības centra apmeklētāju skatienu pavadīta, Laima Vaikule tuvojās ar tumšu audumu pārklātai stikla vitrīnai.

Laima Vaikule bija ģērbusies melnā svārku kostīmā, un kārtējo reizi apstiprināja savu stila elka titulu. Viņas nevainojamo tēlu papildināja melnas Dior sporta kurpes un, protams, dīvas žilbinošais smaids.

© Sputnik / Оксана ДжаданLeģendārā Laima Vaikule izstādes "Laima Vaikule. Dīvas tērpi" atklāšanā.
Легендарная Лайма Вайкуле на открытии выставки “Лайма Вайкуле. Наряды дивы”  - Sputnik Latvija
Leģendārā Laima Vaikule izstādes "Laima Vaikule. Dīvas tērpi" atklāšanā.

Laimas Vaikules sadarbība ar dizaineriem, šķiet, ir bijusi veiksmīga. Slavenā dziedātāja neslēpa, ka jaunas iedvesmas lādiņu viņai dāvā tikšanās ar jauniem cilvēkiem.

"Mums Latvijā ir lieliski dizaineri. Izstāde tirdzniecības centrā Spice — tā ir savdabīga radošu cilvēku tikšanās un sadarbība, ar kuras palīdzību es vēlētos darīt Latvijas dizaineru vārdus pazīstamākus visā pasaulē," — norāda Laima Vaikule.

© Sputnik / Оксана ДжаданIzstādes "Laima Vaikule. Dīvas tērpi" atklāšanā
Открытие выставки “Лайма Вайкуле. Наряды дивы” - Sputnik Latvija
Izstādes "Laima Vaikule. Dīvas tērpi" atklāšanā

Ar savu šarmu un harizmu viņa iedvesmoja modes dizainerus jauniem mākslas darbiem.

"Tā bija nenovērtējama sadarbības pieredze. Es ar prieku atsaucos uz piedāvājumu pastrādāt ar Laimu, kura ir pazīstama ar savu spožo un izsmalcināto gaumi. Es nevaru atbildēt uz jautājumu, vai ir grūti strādāt ar šāda līmeņa zvaigzni, bet viennozīmīgi varu teikt, ka Laima Vaikule zina, ko viņa grib," — pastāstīja tērpu dizainere Natālija Jansone, kura līdz šim jau veidojusi tērpus Eirovīzijas un "Jauna viļņa" dalībniekiem.

Laimas Vaikules sadarbību ar Latvijas dizaineriem augstu novērtēja arī modes industrijas bosi. Piemēram, Baltijas modes federācijas prezidente Jeļena Strahova sarunā ar Sputnik Latvija norāda, ka šāds pasākums var tikai priecēt un bez šaubām veicinās Latvijas modes attīstību.

Kopumā izstādē apskatāmi septiņi apģērbu un rotu komplekti, kas vēl gaida savu triumfu. Tomēr intriga vēl ir saglabājusies.

"Jāuzsver, ka tērpi pagaidām nav pabeigti! Pie tiem vēl strādās un tos papildinās ar rotas lietām," — uzreiz brīdināja klātesošos Laima Vaikule un piebilda, ka pagaidām arī negrasās atklāt kārtis par to, kādiem tieši priekšnesumiem paredzēti tērpi.

Intriga saglabāsies līdz galvenajai dziedātājas iziešanai uz skatuves festivālā Laima Rendez Vous Jūrmala 2017.

© Sputnik / Оксана ДжаданLaima Vaikule un rotu dizainere Laura Selecka (Sofia Lark)
Лайма Вайкуле и дизайнер украшений Лаура Селецка (Sofia Lark) - Sputnik Latvija
Laima Vaikule un rotu dizainere Laura Selecka (Sofia Lark)

Laima Vaikule nav atklājusi arī galveno noslēpumu, vai viņas draudzene Alla Pugačova uzstāsies festivālā.

"Pārsteigumiem jāpaliek pārsteigumiem, tāpēc pagaidām neko nevaru pateikt, — teica žurnālistiem Laima Vaikule. Viņa arī visus apliecinājusi, ka amizantos sižetus, ko Allas vīrs publicē "Instagram", speciāli neviens neizdomā.

Visi interesenti var bez maksas apmeklēt izstādi "Laima Vaikule. Dīvas tērpi" no 12. jūnija līdz 18. jūlijam tirdzniecības centrā Spice.

Ziņu lente
0