Eirovīzijas organizācijas komiteja apsolīja panākt Krievijas dalību konkursā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Eiropas Raidorganizāciju apvienība meklē risinājumu tam, lai Krievijas pārstāve Jūlija Samoilova līdz ar pārējiem dalībniekiem varētu uzstāties "Eirovīzijā - 2017" Kijevā. Ukrainas varas iestādes ir spējīgas atcelt UDD aizliegumu Samoilovas iebraukšanai, atzīmēja "Eirovīzijas" organizācijas komitejā.

RĪGA, 27. marts – Sputnik. Eiropas Raidorganizāciju apvienība (EBU) nolēmusi garantēt Krievijas pārstāves dalību "Eirovīzijā — 2017" Kijevā, paziņoja konkursa organizācijas komitejas vadītājs Franks Dīters Frailings.

Konkursā "Eirovīzija 2017" Kijevā Krieviju bija jāpārstāv Jūlijai Samoilovai ar dziesmu Flame is Burning. Dziedātāja uzvārēja iekšējā izpildītāju un kompozīciju atlasē. Samoilova ir invalīde kopš bērnības, un pārvietojas ratiņkrēslā.

Pagājušonedēļ Kijeva aizliedza Samoilovai iebraukšanu Ukrainas teritorijā uz trim gadiem sakarā ar viņas uzstāšanos Krimā. Kremlī nosauca Kijevas lēmumu par konkursa "devalvāciju", un pauda cerību, ka Jūlija Samoilova tomēr varēs piedalīties "Eirovīzijā".

"Pašā sākumā mēs skaidri likām saprast, ka sagaidām, ka visi izpildītāji, kuri izgājuši konkursa atlasi, varēs piedalīties. Ja lēmums aizliegt Krievijas kandidātei iebraukšanu paliks spēkā, EBU pacentīsies garantēt, lai Krievija tomēr varētu piedalīties, " – citē RIA Novosti Frailinga paziņojumu vācu izdevumam Tagesspiegel.

Iepriekš Eiropas Raidorganizāciju apvienība piedāvāja sarīkot Samoilovas uzstāšanās satelīta translāciju, taču Krievijas Pirmais kanāls atteicās, norādot, ka tas ir pretrunā ar konkursa neatlaižamo noteikumu — uzstāšanās tiešajā ēterā uz skatuves. Frailings pastāstīja, ka EBU meklē risinājumu tam, lai visi paziņotie dalībnieki varētu piedalīties konkursā Kijevā.

Jūlija Samoilova. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Jūlijas Samoilovas priekšnesumu "Eirovīzijai" noskatījušies miljons cilvēku

Ukraina izcīnīja tiesības uzņemt "Eirovīziju 2017" pēc dziedātājas Džamalas uzvaras ar dziesmu "1944" konkursā Stokholmā 2016. gadā. Ukrainas organizatoru komiteja pieņēma lēmumu sarīkot konkursu Kijevā. Konkursa pusfināli notiks 9. un 11. maijā, fināls ieplānots 13. maijā.

Frailings atzīmēja, ka Ukrainas Drošības dienesta lēmuma par Jūlijas Samoilovas iebraukšanas aizlieguma atcelšana ir Ukrainas prezidenta vai premjerministra pilnvarās.

"Protams, šajā jautājumā Eiropas Raidorganizāciju apvienībai ir jāievēro Ukrainas likumi. Taču mēs ceram, ka visi izpildītāji, kuri ir nepieciešami, lai dziesmu konkurss notiktu, varēs tajā piedalīties, " – uzsvēra organizācijas komitejas vadītājs.

Eirovīzija 2017 - Sputnik Latvija
Bundestāga deputāts aicina vācu māksliniekus boikotēt "Eirovīziju"

Komentējot Ukrainas vicepremjera Vjačeslava Kiriļenko piedāvājumu par Krievijas dalībnieces aizvietošanu, Frailings aicināja sagaidīt Kijevas oficiālo lēmumu. Iepriekš Kiriļenko paziņoja, ka Kijeva gatava pielaist konkursam citu Krievijas pārstāvi, kuram nav problēmu ar Ukrainas likumu.

Krievijā iespējamo konkursanta maiņu "Eirovīzijā" nosauca par nepieņemamu.

"Mainīt – nozīmē piekrist, ka Jūlija Samoilova, uzstājoties Krimā, Krievijas teritorijā, pārkāpa kādus Ukrainas likumus. Tas ir absurds, pilnīga ačgārnība. Tas principā ir neiespējami, " – norādīja krievu senators Francs Klincēvičs.

Savukārt cits krievu senators Aleksejs Puškovs atzīmēja, ka Kijevā lieliski zina, ka Maskava nepieņems šādu nosacījumu, un apzināti traucē konkursa norisei.

Ziņu lente
0