Latvijā ir pārāk dārgas koncertu biļetes

© axelle bМузыкальные ноты
Музыкальные ноты - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Klasiskās mūzikas koncertu biļetes Latvijā maksā tikpat, cik Francijā, taču algas abās valstīs nevar ne salīdzināt. Šo problēmu varētu atrisināt valsts finansiālais atbalsts.

RĪGA, 27. februāris — Sputnik. Klasiskās mūzikas koncertu biļešu cenas Latvijā ir tikpat augstas kā Rietumeiropā, taču iedzīvotāju pirktspēja ir tāla no Rietumeiropas līmeņa, pavēstīja Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO) valdes locekle Indra Lukina.

Latvijas diriģents Andris Nelsons. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Latvijas diriģenti nominēti "Grammy" balvai

Viņa pastāstīja, ka LNSO koncertu biļešu cenas ir tādas pašas kā Parīzes filharmonijā, taču ienākumu līmenis Francijā ir daudz augstāks. Latvijā tiek organizēti lieliski koncerti, taču grūtības sagādā augstās biļešu cenas.

Lukina atgādināja, ka festivālā "Trakās dienas Nantē" Francijā viņa novērojusi lielu apmeklētāju pieplūdumu, jo koncertu biļetes ir pieejamas.

Viņa uzskata, ka nepieciešams finansiāls atbalsts no valsts puses, lai arī Latvijā biļetes butu pieejamas.

Nesenie pētījumi liecina, ka Latvijas iedzīvotāji kultūras pasākumus apmeklē daudz retāk nekā citu Eiropas valstu iedzīvotāji, un kultūrai tērē aptuveni 50 eiro gadā – divreiz mazāk nekā cigaretēm un alkoholam.

Ziņu lente
0