Politika

Krievijas televīzija parādīja nedraudzīgo valstu sarakstu

© Sputnik / Владимир Вяткин / Pāriet pie mediju bankasМосковский Кремль
Московский Кремль - Sputnik Latvija, 1920, 30.04.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijai nedraudzīgo valstu sarakstā, ko parādīja Krievijas televīzija, pagaidām ir deviņas pozīcijas. Arī Latvija ir šajā sarakstā.
RĪGA, 30. aprīlis – Sputnik. Telekanāla "Rossija 1" parādījās valstu saraksts, kas, domājams, tuvākajā laikā tiks oficiāli pasludinātas par Krievijas Federācijai nedraudzīgām, ņemot vērā valsts prezidenta Vladimira Putina dekrētu.
Москва. Московский Кремль - Sputnik Latvija, 1920, 28.04.2021
Viedoklis
Ilga spēle: kāpēc Krievijai ir vairāk trumpju konfliktā ar Rietumiem?
Patlaban sarakstā ir 9 pozīcijas, trīs no tām ieņem Baltijas valstis – Latvija, Lietuva un Igaunija. Līdz ar tām par nedraudzīgām tiek uzskatītas ASV, Ukraina, Polija, Čehija, Lielbritānija un Gruzija.
Infografikā, ko parādīja telekanāls "Rossija 1", redzams arī informācijas avots – Pūls Nr. 3. Tā Telegram kanālā paskaidrots, kādi faktori ņemti vērā, sastādot sarakstu.
"Krievijai nedraudzīgo valstu saraksts pastāv jau sen, turklāt oficiālā līmenī. Visi, kas vēlas ar to iepazīties, var atvērt jebkuru Putina apsveikumu ārvalstu līderiem Jaunajā gadā. To ik gadus 31. decembrī publicē Kremļa vietne, tikai dažkārt mainās tā veidols. Paskatieties – kur Putins apsveic līderi personīgi, novēl viņam veiksmi un laimi, bet kur – šīs valsts tautu. Arī Peskovs vairākkārt paskaidrojis, kāpēc tā notiek," paskaidroja publikācijas autori.
TELEGRAMMMM "{$url}"
"Piedevām tagad – atkal ASV un Čehija, kas tām nez kāpēc pievienojusies. Tas arī ir viss saraksts," teikts paziņojumā.
Atgādināsim, ka viens no atbildes pasākumiem pret vairāku valstu Krievijai naidīgajiem soļiem ir Krievijas prezidenta Vladimira Putina dekrēts "Par ietekmes (pretdarbības) pasākumiem pret ārvalstu nedraudzīgām darbībām".
Федор Войтоловский,  директор ИМЭМО им. Е. М. Примакова РАН - Sputnik Latvija, 1920, 27.04.2021
Politika
Eksperts: skandāls Čehijā iekļaujas Vašingtonas diktētajā loģikā
Valsts vadītājs deva rīkojumu pret valstīm, kas spērušas KF nedraudzīgus soļus, ierobežot to diplomātiskajām pārstāvniecībām un konsulārajām iestādēm, kā arī valsts uzņēmumu pārstāvniecībām darba līgumu noslēgšanu ar fiziskām personām, kas atrodas Krievijas teritorijā. Nepieciešamības gadījumā ierobežojumus var aizstāt pilnīgs aizliegums.
Saskaņā ar dekrētu, fizisko personu skaitu, kas uzturas Krievijas Federācijas teritorijā un ar kurām iespējams noslēgt līgumus, noteikts Krievijas valdība.
"Līgumi, kas noslēgti pirms šī Dekrēta stāšanās spēkā, kuru skaits pārsniedz Krievijas Federācijas Valdības noteikto, ir jāpārtrauc," teikts dekrētā.
Prezidents uzdevis valdības locekļiem noteikt nedraudzīgo ārvalstu sarakstu, pret kurām tiks īstenoti minētie pasākumi, kā arī fizisko personu skaitu, ar kurām nedraudzīgo valstu diplomātiskās pārstāvniecības var noslēgt līgumus.
Ziņu lente
0