Peskovs: Putins neļaus ASV runāt ar Krieviju no spēka pozīcijas

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Pāriet pie mediju bankasМосковский Кремль и небоскребы делового центра "Москва-сити", архивное фото
Московский Кремль и небоскребы делового центра Москва-сити, архивное фото - Sputnik Latvija, 1920, 30.03.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas prezidenta preses sekretārs atzīmēja, ka Maskava uzskata par svarīgu dialogu ar ASV, taču neviens Krievijas vadības pārstāvis neļaus ASV runāt no spēka pozīcijas.

RĪGA, 30. marts — Sputnik. ASV neizdosies runāt ar Krieviju no spēka pozīcijas, paziņoja Kremlī, vēsta RIA Novosti.

"Tas ir neiespējami. Amerikāņi tagad gluži kā mantru atkārto, sak, mēs ar visiem runāsim no spēka pozīcijas. Ne Putins, ne kāds cits no Krievijas vadības neļaus ne amerikāņiem, ne jebkādai citai valstij tā ar mums runāt. Tas ir izslēgts," uzsvēra Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs intervijā izdevumam "Argumenti i fakti", komentējot jautājumu par diplomātisko attiecību ar ASV saraušanas iespēju.

Viņš piezīmēja, ka Maskava uzskata par svarīgu uzturēt dialogu ar ASV, neskatoties uz domstarpībām. Kā piemēru viņš minēja Vladimira Putina reakciju pēc ASV prezidenta Džo Baidena nesenajiem nediplomātiskajiem izteikumiem. 17. martā intervijā kanālam ABC News Baidens klāstīja, ka Putins "atbildēs par iejaukšanos vēlēšanās", kā arī netieši nosauca Krievijas valsts vadītāju par "slepkavu".

Savukārt Putins novēlēja viņam veselību un atgādināja, ka "novērtēt citus cilvēkus ir gluži kā skatīties spogulī". Turklāt Krievijas prezidents ierosināja Baidenam turpināt diskusiju tiešajā ēterā un aicināja neatlikt sarunu. Konkrētu atbildi ASV nesniedza.

"Viņa (Putina – red.) reakcijas būtība ir iniciatīva par sarunu, kas palika bez amerikāņu atbildes. No mūsu viedokļa, pašlaik galvenais ir neļaut attiecībām ripot lejup tālāk. Tām jau tāpat nodarīts gana ļaunuma, tās vajag kaut kā reanimēt. Tāpēc vajag sākt sarunāties," uzskata Kremļa pārstāvis.

Пресс-секретарь президента РФ Дмитрий Песков - Sputnik Latvija, 1920, 20.03.2021
Putina preses sekretārs novērtēja aukstā kara varbūtību starp ASV un Krieviju

Peskovs piezīmēja, ka, ņemot vērā "pašreizējo bezprecedenta saasināšanos divpusējās attiecībās", būtu interesanti saprast, par ko un kā runā prezidenti.

"Taču šeit taču nav iespējams pieņemt lēmumu otras puses vietā. Tango dejo divatā," viņš konstatēja.

Krievijas un ASV attiecības tradicionāli ir saspringtas. 2014. gadā tās pasliktinājās pēc valsts apvērsuma Ukrainā un Krimas atgriešanās Krievijas sastāvā. 2016. gadā pēc prezidenta vēlēšanām Vašingtona apsūdzēja Maskavu par iejaukšanos. Krievija jau vairākkārt atspēkojusi visas apsūdzības, tomēr amerikāņi regulāri ievieš sankcijas pret Krievijas pilsoņiem, kompānijām un veseliem ekonomikas sektoriem. Jauna saasināšanās sākās pēc Baidena izteikumiem medijos – Maskava izsauca konsultācijām Krievijas vēstnieku Vašingtonā Anatoliju Antonovu.

Ziņu lente
0