Krievijas pārstāvis EP prognozēja sekas pēc valsts izstāšanās no organizācijas

© Sputnik / Доминик Бутен / Pāriet pie mediju bankasЗимняя сессия ПАСЕ
Зимняя сессия ПАСЕ - Sputnik Latvija, 1920, 17.03.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas pastāvīgais pārstāvis Eiropas Padomē norādīja, ka EPPA ir cilvēki, kuri patiešām pārstāv savu pilsoņu intereses, un ir tādi, kas organizē "cirka šovus", atņemot EPPA laiku.

RĪGA, 17. marts — Sputnik. Apstākļos, ja Krievija pametīs Eiropas Padomi, domājams, tā izstāsies arī no organizācijas pamata konvencijām, paziņoja Krievijas pastāvīgais pārstāvis EP Ivans Soltanovskis, vēsta RIA Novosti.

"EP arsenālā ir vairāk nekā 200 konvencijas un papildu protokoli. (..) Krievija ir pievienojusies 68 no tām. Šie instrumenti strādā mūsu valsts un tās pilsoņu interesēs. Izstāšanās no organizācijas novedīs pie izstāšanās no konvencijām – tas ir automātisks process. (..) Eiroas Cilvēktiesību konvencija šajā gadījumā nebūs izņēmums," Soltanovskis pastāstīja intervijā izdevumam "Ņezavisimaja gazeta".

Пустые цистерны идут обратно в Россию из Вентспилса. Транзит грузов из Латвии в Россию - Sputnik Latvija, 1920, 01.12.2020
"Dīvaina laime": KF izvērtēja Latvijas panākumus pēdējo 16 gadu laikā

Diplomāts piezīmēja, ka "nāksies aizmirst" arī par Maskavas dalību EP privātajos līgumos. Runa ir par vienošanos par korupcijas apkarošanu un kinofilmu kopīgu ražošanu.

Soltanovskis komentēja arī Krievijas Valsts domes vicespīkera, Krievijas delegācijas EPPA vadītāja Pjotra Tolstoja paziņojumu par to, ka valstij jābūt garavai izstāties no EP.

"Ir svarīgi paturēt prātā Krievijas Federācijas vadības pilnvaru dalīšanas galveno principu, kas piešķir deputātiem īpašas pilnvaras – pārstāvēt mūsu tautu. Parlamentārā diplomātija ir ārkārtīgi svarīgs Krievijas interešu īstenošanas elements. Šajā kontekstā viņiem ir daudz vienkāršāk atklāti runāt pat pašos sarežģītākajos un, kā varētu šķist, neatrisināmākajos jautājumos," viņš paskaidroja.

Soltanovskis uzsvēra, ka EPPA strādā politiķi, nevis diplomāti. Daudzi no viņiem patiešām pārstāv savu pilsoņu intereses, taču ir arī tādi, kas organizē "cirka šovus", atņemot EPPA laiku.

"To ir grūti nosaukt par presingu, tas drīzāk atgādina klaunu šovu, kas novērš uzmanību no nopietna darba. Ne tikai mūsos tāda situācija vairo nogurumu un aizkaitinājumu. Piemēram, pēc EPPA janvāra sesijas Ukrainas parlamentāriešu izaicinošā uzvedība un, maigi sakot, nepieļaujamie izteikumi par mūsu valsti nonāca Reglamenta komisijas uzmanības centrā," atgādināja politiķis.

Viņš norādīja, ka Krievijas delegācija neapmeklēja Strasbūru gandrīz sešus gadus. Diskusijas ritēja, ignorējot Maskavas viedokli. Tagad situācija mainās, konstatēja Soltanovskis.

Рижский свободный порт - Sputnik Latvija, 1920, 25.11.2020
Puškovs: kravas Latvijai lai pameklē kara kurinātājs Rinkēvičs

Arī Krievijas Federācijas Padomes spīkere Valentīna Matvijenko norādīja, ka valsts ir gatava godīgam un atklātam dialogam ar EP, neskatoties uz mēģinājumiem izmantot struktūru kā instrumentu konfrontācijā ar Krieviju.

"Diemžēl mēs tagad vēl aizvien saskaramies ar mēģinājumiem izmantot EP kā konfrontācijas instrumentu attiecībās ar Krieviju, dubultiem standartiem, jaunām sadales līnijām, nepamatotiem, netaisnīgiem uzbrukumiem mūsu valstij. Tomēr mēs vēl aizvien, aizstāvot savas intereses, cenšamies panākt skaidru, atklātu, cieņpilnu dialogu, cenšamies sasniegt mērķus, kuru dēļ reiz tika veidota Eiropas Padome," viņa teica, tiekoties ar EPPA priekšsēdētāju Hendriku Damsu.

Runājot par uzbrukumiem Krievijai un mēģinājumiem izmantot EP konfrontācijā ar Krieviju, politiķe konstatēja, ka tāda tuvredzība rada dziļas bažas Krievijā.

"Pats galvenais – tas nenāk par labu pašai Eiropas Padomei," viņa norādīja.

Ziņu lente
0