Kaļiņingradas apgabala gubernators deva padomi Latvijai, Lietuvai, Igaunijai un Polijai

© Foto : gov39 / Правительство Калининградской областиГубернатор Калининградской области Антон Алиханов
Губернатор Калининградской области Антон Алиханов - Sputnik Latvija, 1920, 08.03.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Baltijas valstīm un Polijai nāktos nevis šķiest laiku pārdomām par to, kas un kur "iebruks", un sapņiem par to, kā ātrāk nonākt akmens laikmetā ar nūju rokās, bet gan pārdomāt savas ekonomiskās attīstības iespējas, ieteica Kaļiņingradas apgabala gubernators.

RĪGA, 8. marts — Sputnik. Kaļiņingradas apgabalā, kur acīmredzot drīz pārvietosies visas Baltijas valstu kravas, deva labu padomu, kas varētu būt ļoti noderīgs gan Latvijai, gan Igaunijai, gan Lietuvai, gan Polijai, vēsta RIA Novosti.

Intervijā laikrakstam "Komsomoļskaja pravda" Kaļiņingradas apgabala gubernators Antons Alihanovs komentēja bijušā Polijas sauszemes spēku komandiera, ģenerāļa Valdemāra Skšipčaka pārdomas.

Контейнеры в морском торговом порту Усть-Луга - Sputnik Latvija, 1920, 07.03.2021
Baltkrievu benzīns "aizgājis" uz Krievijas ostām

Atgādinām, ka izdevumā Defence 24atvaļinātais ģenerālis ir izklāstījis, kā, viņaprāt, attīstīsies notikumi Krievijas un NATO kara gadījumā. Alihanovs pauda neizpratni par to, kāpēc Polijā vispār prāto par šādu tēmu. Nekādu iemeslu tam nav, jo Krieviju nevar apsūdzēt agresīvā uzvedībā.

Alihanovs uzsvēra, ka Krievija vēlas Polijai un Baltijas valstīm tikai vienu - lai tās mierīgi dzīvotu un attīstītos. Turklāt gubernators atzīmēja, ka tām nenāks par labu tanki un NATO karavīri, kuri, kā zināms, ne visai labi uzvedas komandējumos Austrumeiropā.

Kas attiecas uz Poliju, Alihanovs norādīja, ka valstij, kuru PSRS atjaunoja pēc Otrā pasaules kara, ir grēks sūdzēties par Krieviju. Vēl jo vairāk šai valstij pat paveicies paplašināt savas robežas.

Tāpēc gubernators uzskata, ka nav vērts "šķiest laiku pārdomām par to, kas un kur "iebruks", un par kādu bruģi brauks tanki."

Электрическая подстанция - Sputnik Latvija, 1920, 03.03.2021
Latvija un Lietuva šogad būs galvenie Krievijas elektroenerģijas pircēji

"Tā ir kara apoloģija un vēlme ātrāk nonākt akmens laikmetā ar nūju rokās. Un gatavoties ceturtajam pasaules karam," uzsvēra Alihanovs.

Savukārt Latvijai, Lietuvai un Igaunijai viņš rekomendēja padomāt par savu ekonomisko attīstību un par to, kā panākt, lai to iedzīvotāji nebrauktu prom.

Atgādinām, ka Maskava jau vairākkārt uzsvērusi, ka valstij nav agresīvu plānu pret citām valstīm. Pie tam Krievija konstatē ASV un NATO bloka augošo militāro aktivitāti pie savām robežām.

Ziņu lente
0