Krievijas ĀM atbild uz ASV pārmetumiem par ķīmisko ieroču ražošanu

© Sputnik / Пресс-служба МИД РФ / Pāriet pie mediju bankasОфициальный представитель Министерства иностранных дел РФ Мария Захарова
Официальный представитель Министерства иностранных дел РФ Мария Захарова - Sputnik Latvija, 1920, 04.03.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vašingtonas lēmumu ieviest ierobežojumus pret Krievijas organizācijām "par bioloģisko un ķīmisko ieroču ražošanu" Maskava uzskata par Krievijai naidīgu izlēcienu.

RĪGA, 4. marts — Sputnik. ASV ievieš sankcijas pret Krieviju un pasludina sevi par ķīmisko ieroču apkarotājiem, lai arī pašas tos vēl joprojām nav likvidējušas, norādīja Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova, vēsta RIA Novosti.

"Visu situāciju sākotnēji izvērsa plašumā mūsu kolēģi, kuri izliekas, ka atbild Krievijai par tās it kā pretlikumīgajām darbībām," teica diplomāte Youtube kanāla Solovjov Live ēterā.

Министр иностранных дел РФ Сергей Лавров - Sputnik Latvija, 1920, 27.10.2020
Lavrovs komentēja ES sankcijas pēc incidenta ar Navaļniju

Viņa aicināja pievērst uzmanību notiekošā absurdam.

"ASV uzņēmušās ķīmisko ieroču apkarotāja lomu, lai arī Krievija savas saistības izpildījusi jau pirms vairākiem gadiem, likvidējot ķīmiskos ieročus, bet ASV tās nav izpildījusi, un to rīcībā vēl joprojām ir ķīmiskie ieroči," uzsvēra Zaharova.

Iepriekš Vašingtona pēc Briseles izsludināja jaunus ierobežojumus, kas vērsti pret Krieviju, ņemot vērā situāciju ap Alekseju Navaļniju. Ierobežojumu sarakstā iekļuvušas 14 organizācijas ar formulējumu "par bioloģisko un ķīmisko ieroču ražošanu", kā arī septiņi ierēdņi.

Maskava šo soli raksturoja kā Krievijai naidīgu izlēcienu un ieteica Vašingtonai nespēlēties ar uguni.

Ziņu lente
0