Krievijas ĀM: Eiropas Savienībai nav izdevies sarīkot Krievijai "publisku pērienu"

© Sputnik / Сергей Пятаков / Pāriet pie mediju bankasОфициальный представитель Министерства иностранных дел России Мария Захарова
Официальный представитель Министерства иностранных дел России Мария Захарова - Sputnik Latvija, 1920, 09.02.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ES Augstā pārstāvja ārlietās un drošības politikas jautājumos Žuzepa Borela kritiskie izteikumi par Krieviju pēc atgriešanās Briselē ir pretstatā viņa vārdiem Maskavā, konstatēja Krievijas Ārlietu ministrija.

RĪGA, 9. februārisSputnik. Eiropas Savienība gribēja sarīkot Krievijai "publisku pērienu" Žuzepa Borela vizītes laikā Maskavā, taču plāns izgāzās, konstatēja Krievijas Ārlietu ministrija, vēsta RIA Novosti.

ES Augstā pārstāvja ārlietās un drošības politikas jautājumos Žuzepa Borela vizīte Maskavā notika 4.-6. februārī. Pēc vizītes diplomāts pieļāva, ka 22. februārī ārlietu ministru apspriedē tiks pieņemts lēmums par sankciju paplašinašanu pret Krieviju, iespējams, jauna ES sankciju režīma ietvaros par cilvēktiesību pārkāpumiem.

Жозеп Боррель - Sputnik Latvija, 1920, 09.02.2021
Pārdomājis: Krievijas ĀM pārsteigusi Borela noskaņojuma maiņa

"Atklāšu jums noslēpumu par mūsu Rietumu partneriem: kad viņiem neizdodas pēriens, viņiem sākas histērija. (Borela – red.) uzdevums bija sarīkot šo publisko pērienu, ko, manuprāt, viņi plānoja ļoti rūpūgi. Un tāda kaskāde: gan par mītiņiem parunāt, gan par žurnālistiem parunāt, gan Navaļniju padarīt par galveno tēmu. Visu sajaut vienā kaudzē, izgāzt un ar apmierinātu izteiksmi braukt mājās," komentēja Krievijas ĀM oficiālā pārstāve Marija Zaharova "Vesti FM" ēterā.

Pēc viņas domām, pēriens neizdevās tāpēc, ka Krievija ierosināja apspriest reālus jautājumus – no problēmām līdz attīstības perspektīvām.

Iepriekš Krievijas Ārlietu ministrija konstatēja, ka ES Augstā pārstāvja ārlietās un drošības politikas jautājumos Žuzepa Borela kritiskie izteikumi par Krieviju pēc atgriešanās Briselē ir pretstatā viņa vārdiem Maskavā.

Aizvadītajā nedēļā Maskava pasludināja par persona non grata Zviedrijas, Polijas un Vācijas diplomātus, kuri piedalījās nesaskaņotajās akcijās. Tuvākajā laikā viņi pametīs Krieviju. atbildei minētās valstis izraida trijus Krievijas diplomātus. Krievijas ĀM jau uzsvēra, ka neuzskata to par simetrisku pasākumu

Ziņu lente
0