Rietumi iet Krievijas pēdās: Veselības ministrijā atbildēja uz jautājumiem par "Sputnik-V"

© Sputnik / Сергей Пивоваров / Pāriet pie mediju bankasУпаковки с вакциной от коронавируса "Гам-Ковид-Вак" ("Спутник V")
Упаковки с вакциной от коронавируса Гам-Ковид-Вак (Спутник V) - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas vakcīna "Sputnik-V", kuras pamatā ir droša adenovīrusu platforma, uzrādīja augstu efektivitāti, tāpēc tika pieņemts lēmums par tās reģistrāciju. Tagad Rietumi iet pa to pašu ceļu.

RĪGA, 6. janvāris - Sputnik. Grieķijas Nacionālās vakcinācijas komitejas priekšsēdētāja, pediatrijas profesore Marija Teodoridu uzskata, ka Krievija un Ķīna izrādījušas drosmi un uzņēmās plaša mēroga vakcinācijas risku ar vakcīnu pret Covid-19, kas nav izgājusi visas izmēģinājumu fāzes, vēsta RIA Novosti.

Медицинская сестра набирает в шприц вакцину Гам-КОВИД-Вак (Спутник V) - Sputnik Latvija
"Sputnik V" ir izcili efektīva senioriem

Krievijas veselības ministra vietnieks Viktors Fisenko atbildēja, ka lēmums par vakcīnas pret koronavīrusa "Sputnik-V" reģistrāciju tika pieņemts, ņemot vērā tās augsto efektivitāti, turklāt regulators arī saņēma datus par adenovīrusu bāzes drošību, kuru Gamaleja vārdā nosauktā centra speciālisti izmantoja preparāta izveidei.

Atzīmēsim, ka kopš 2015. gada vairāk nekā 3 000 cilvēku saņēmuši vakcīnas pret Ebolas drudzi un Tuvo Austrumu respiratoro sindromu (MERS), kas izstrādātas vakcīnas uz cilvēka adenovīrusa bāzes Gamaleja EMZPI.

Vakcīnas uz adenovīrusu vektoru pamata tika radītas ne tikai Krievijā. Ķīna, kompānija CanSino, kā arī Johnson & Johnson tāpat strādā ar adenovīrusu vektoriem. Pirmkārt, tā ir vakcīnu pret Ebolas drudzi izstrādāšana. Šīs platformas ir zināmas un labi izpētītas klīnisko pārbaužu ietvaros.

Līdz ar klīnisko pārbaužu rezultātiem, adenovīrusu vektoru drošības labā liecina tas, ka visi cilvēki slimo ar adenovīrusiem, un nevienam nav nekādu seku somatisko saslimšanu veidā.

Можете спать спокойно: Спутник V эффективен против новых штаммов коронавируса - Sputnik Latvija
Video
Varat būt mierīgi: "Sputnik V" ir efektīva pret koronavīrusa jaunajiem štammiem

Tāpat ministra vietnieks Fisenko noradīja, ka vakcīnas reģistrācija bija pilnībā attaisnots solis, lai nodrošinātu Krievijas pilsoņu aizsardzību pret Covid-19 tik saspiestos termiņos.

Rezultātā ASV, ES un Lielbritānijas rietumu regulatori izvēlējušies analoģisku ceļu, atļaujot Pfizer, Moderna un AstraZeneca vakcīnas plašai vakcinācijai, kamēr preparātu klīniskie pētījumi vēl turpinās.

Iepriekš Gamaleja centra direktors Aleksandrs Gincburgs ziņoja, ka preparāts "Sputnik-V" ir vairāk nekā pārbaudīts. Jau vairāk nekā miljons Krievijas iedzīvotāju tika vakcinēti, turklāt netika atklātas jaunas nevēlamas reakcijas uz preparātu.

Ziņu lente
0