"Krievijas kārtējais solis uz priekšu". Ķīnā apspriež raķeti "Sarmat"

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc izmēģinājumu ierakstu publikācijas komentētājs WeChat augstu novērtēja Krievijas starpkontinentālās ballistiskās raķetes īpašības un nosauca to par labāko pasaulē.

RĪGA, 11. decembris – Sputnik. Krievijas starpkontinentālā ballistiskā raķete sajūsminājusi WeChat lietotāju Ķīnā – viņš uzskata, ka tā ir labākā pasaulē, vēsta RIA Novosti.

Pēc anonīmā komentāru autora domām, ar vienu tādu raķeti pietiks, lai iznīcinātu veselu pilsētu. Komentētājs vēstīja, ka raķetes darbības rādiuss sasniedz 18 tūkstošus kilometru.

Зенитный ракетно-пушечный комплекс «Панцирь-МЕ» в экспозиции форума «Армия-2018» - Sputnik Latvija
Viedoklis
Krievu ieroči: 2020. gada provizoriskie rezultāti

Saskaņā ar aģentūras ziņām, WeChat lietotājs nosauca "Sarmat" par "Krievijas kārtējo izrāvienu amerikāņu totālās blokādes apstākļos".

Cita starpā komentāru autors konstatēja, ka, pateicoties tādām raķetēm, kā "Kinžal" un "Avangard", Krievija apsteigusi citas valstis šajā bruņojuma sfērā.

Krievijas Bruņotie spēki plāno nākamgad pieņemt bruņojumā jauno raķešu kompleksu ar starpkontinentālo ballistisko raķeti RS-28 "Sarmat". Šobrīd jaunais bruņojums tiek izmēģināts, un lielākā daļa datu, kas uz to attiecas, joprojām ir slepeni. "Sarmat" aizvietos smagāko stratēģisko raķeti pasaulē – "Vojevoda" (pēc NATO klasifikācijas – "Satana", RS-20B). Zināms, ka raķete varēs uzbrukt mērķiem gan pāri Ziemeļpolam, gan Dienvidpolam, pārvarot pretraķešu aizsardzības sistēmas. Izmēģinājumu un konstruktoru darbi šajā projektā sākās 2011. gadā.

Iepriekš vēstīts, ka atomzemūdene "Kazan" veikusi sekmīgus raķešu startus Baltajā jūrā.

Savu viedokli par jauno SBR radio Sputnik ēterā pauda militārais eksperts, III ranga kapteinis, "Neatkarīgā militārā apskata" atbildīgais redaktors Dmitrijs Ļitovkins. Viņš komentēja ķīniešu sociālā tīkla lietotāja slēdzienus un atzīmēja, ka raķetes "Sarmat" analoga izstrādāšana būs sarežģīts uzdevums.

Танк Т-80 - Sputnik Latvija
Viedoklis
"Viņi ir tik stipri, kā vēl nekad": NATO novērtēja Krievijas armijas spēku

"Jā, pagaidām mēs esam apsteiguši visu planētu. Saskaņā ar militārās rūpniecības pārstāvju sniegto informāciju, "Sarmat" varētu būt labākā pasaulē. Pagaidām tā ir vienīgā šāda veida raķete, un jāsaprot, ka Savienotās Valstis, protams, strādās pie jaunām bruņojuma sistēmām, kam būs jāstājas tai pretī – lai kompensētu šīs raķetes īpašības. Raķete var lidot jebkurā virzienā – kaut pāri Ziemeļpolam, kaut pāri Dienvidpolam – uz Amerikas teritoriju. Tā var nest līdz desmit sadalāmos kodollādiņus, pārvarēt pretraķešu aizsardzības sistēmas.

Pats svarīgākais šajā raķetē ir tas, ka tā tiks ražotak saskaņā ar jaunu tehnoloģisko standartu, kas pieņemts Krievijā. Piemēram, Krasnojarskas mašīnbūves rūpnīca ir pilnībā modernizēta un spēj ražot mūsdienīgāko raķešu tehniku," teica Dmitrijs Ļitovkins.

Ziņu lente
0