Politika

Lavrovs atbildējis uz apsūdzībām par Maskavas iejaukšanos citu valstu darīšanās

© Пресс-служба МИД РФ / Pāriet pie mediju bankasМинистр иностранных дел РФ Сергей Лавров
Министр иностранных дел РФ Сергей Лавров - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas ārlietu ministrs uzsvēra, ka Maskava ir gatava jebkādam notikumu pavērsienam, un negatīvi novērtēja vairāku valstu centienus apsūdzēt Krieviju par iejaukšanos.

RĪGA, 10. decembris - Sputnik. Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs uzskata, ka Rietumi var sadomāt vēl lielu skaitu ieganstu, lai apsūdzētu Krieviju par iejaukšanos citu valstu lietās, vēsta RIA Novosti.

"Pēdējā laikā mūs apsūdz par to, ka mēs iejaucamies Baltkrievijas lietās, iejaucāmies Kalnu Karabahā vienīgi ar mērķi nostiprināt tur savas ģeopolitiskās pozīcijas pret Rietumiem, it kā esot vienojušies ar Turciju par šī reģiona sadalīšanu, lai tikai Rietumi tur nenostiprinātos. Lūk, kādu loģiku un psiholoģiju demonstrē analītiķi, kuri pašlaik dominē Eiropā un ASV, it īpaši Britu salās," ministrs atzīmēja intervijā telekanālam RT.

Флаг НАТО - Sputnik Latvija
Minska uzskata, ka NATO gatavojas pielietot spēku pret Baltkrieviju

Viņš piezīmēja, ka Maskava ir gatava jebkādam notikumu pavērsienam. "Burtiski pirms pāris dienām lasīju, ka ASV Kongress gatavo sankcijas pret Sabiedrotajām valstīm – Krieviju un Baltkrieviju vienkārši tālab, ka ir tādas Sabiedrotās valstis, un tās nepatīk tiem, uri gribētu organizēt kārtējo "krāsaino revolūciju" Baltkrievijas Republikā. Tātad būs vēl virkne ieganstu, par to esmu pārliecināts. Rietumi ne tikai prot tos sameklēt, bet arī izdomāt uz līdzenas vietas. Mūsu kolēģiem rietumvalstīs nav gala ideālam," teica diplomāts.

Novembrī ASV Pārstāvju palāta atbalstīja likumprojektu, kas piešķir ASV prezidentam pilnvaras ierobežot iebraukšanu Baltkrievijas vēlēšanu komisijas locekļiem un ierēdņiem, ko ASV uzskata par vainīgiem spiedienā pret medijiem. Kongresa vietnē ziņots, ka likumprojekts paplašina arī iespējas atbalstīt Baltkrieviju un ietver palīdzību "pretestībā interneta cenzūrai", atbalstu sievietēm un politiskajiem bēgļiem.

Ja likumprojekts tiks apstiprināts, ASV prezidents varēs bloķēt vīzu jebkuram ārvalstu pilsonim - Baltkrievijas CVK loceklim, valsts ierēdniem, kurš atbildīgs par darbībām ar neatkarīgajiem medijiem, Sabiedrotās valsts amatpersonām vai Krievijas pilsoņiem, kuri aktīvi piedalījušies darbībās pret medijiem vai saistīti ar cilvēktiesību pārkāpumiem republikā.

Ziņu lente
0