PVO pārstāve informēja, ka Krievija pieteikusi vakcīnas "Sputnik V" sertifikāciju

© AP Photo / Alexander Zemlianichenko JrРоссийская вакцина от COVID-19
Российская вакцина от COVID-19 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
PVO saņēmusi pieteikumu par pirmās koronavīrusa vakcīnas pasaulē – Krievijā izgudrotās un reģistrētās "Sputnik V" sertifikāciju.

RĪGA, 20. novembris — Sputnik. Pasaules Veselības organizācijas (PVO) pārstāve Krievijā Melita Vuinoviča informēja, ka pasaulē pirmās koronavīrusa vakcīnas "Sputnik V" ražotāji iesnieguši pieteikumu PVO galvenajā mītnē tās sertifikācijai, vēsta RIA Novosti.

Vuinoviča paskaidroja, ka PVO vēl nav paudusi viedokli ne par vienu vakcīnu, jo visi preparāti tiek novērtēti – iziet nosacītās sertifikācijas sistēmu, kas tiek veikta pandēmijas gadījumā. Preparāts "Sputnik V" jau ir sertificēts Krievijā, tagad iesniegts pieteikums sertifikācijai Ženēvā, PVO galvenajā mītnē.

Вакцинация добровольцев против COVID-19 - Sputnik Latvija
Krievijā atklāti dati par vakcīnas "Sputnik V" efektivitāti

Atgādināsim, ka Krievija pirmā pasaulē izgudrojusi un reģistrējusi vakcīnu pret koronavīrusu. Preparāts "Sputnik V" izstrādāts uz labi izpētītās cilvēka adenovīrusa vektora platformas. Vakcīna ir viena no desmit pasaulē izstrādājamajiem preparātiem PVO vakcīnu sarakstā, kas nonākuši vistuvāk klīnisko izmēģinājumu trešajai fāzei un masveida ražošanas sākumam. Krievija nodevusi PVO lūgumu par paātrinātu reģistrāciju un vakcīnas pārkvalifikāciju.

Jāpiebilst, ka pirmā Eiropas Savienības valsts, kurai Krievija nosūtīs savu vakcīnu no koronavīrusa "Sputnik V", ir Ungārija. Jāpiebilst, ka Krievijas Tiešo investīciju fonds panācis vienošanos ar Dienvidkorejas kompāniju "GL Rapha" par vakcīnas "Sputnik V" ražošanas organizāciju Dienvidkorejas teritorijā.

Ziņu lente
0