Britu žurnālistu pārsteigusi Krievijas militārā atdzimšana

© Sputnik / Илья ПиталевСолдаты российской армии в строю
Солдаты российской армии в строю - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Žurnālists pievērsis uzmanību resursiem, kas paredzēti precīzo ieroču: kompleksu "Iskander", raķetes "Kalibr" un X-101 modernizācijai.

RĪGA, 10. novembris — Sputnik. Neviena valsts pasaulē nespēj tik ātri atjaunot savu militāro potenciālu, kā tas izdevies Krievijai, stāsta britu izdevums The Economist.

Pēc PSRS sabrukuma Krievijas armija bija bēdīgā stāvoklī, tomēr, pateicotes militārā budžeta būtiskam pieaugumam, to izdevies pārveidot no augšas līdz apakšai uz bruņojuma modernizācijas rēķina, teikts izdevuma publikācijā.

Танк Т-80 - Sputnik Latvija
Viedoklis
"Viņi ir tik stipri, kā vēl nekad": NATO novērtēja Krievijas armijas spēku

Atsaucoties uz Londonas starptautiskā stratēģisko pētījumu institūta datiem, izdevums stāsta, ka tikai 2007. gadā 97% Krievijas GKS tehnikas bija novecojis PSRS "mantojums", uzņemts bruņojumā vairāk nekā pirms 30 gadiem. Tagad lielākā daļa lidmašīnu – 71% - ir mūsdienīgas.

Žurnālists pievērsis uzmanību arī resursiem, kas paredzēti precīzo ieroču: kompleksu "Iskander", raķetes "Kalibr" un X-101 modernizācijai. Cita starpā viņš minēja apšaudi no kuģiem Kaspijas jūrā pa mērķiem Sīrijā, - agrāk tas šķita kā zinātniskā fantastika, bet tagad kļuvusi par realitāti, stāsta RIA Novosti.

Bez tam autori uzskata, ka Krievijas armija kļuvusi daudz mobilākā. Pēc viņu vērtējuma, Krievija spēj divu stundu laikā panākt, lai pieci tūkstoši desantnieku būtu pilnā kaujas gatavībā. Turklāt vērienīgas militārās mācības, kā, piemēram, "Kaukāzs 2020", pastāvīgi uztur kareivjus formā.

"Krievija ir nomainījusi masveidību pret ātrumu," paziņoja ģenerālleitnants Džims  Hokenhols, britu militārā izlūkdienesta vadītājs.

Materiāla autors piezīmēja, ka Krievijas armija guvusi papildu priekšrocību – tā norūdijusies kaujās Sīrijā.

Ziņu lente
0