"Tā nav amerikāņu darīšana." Politologs par ASV prasībām saistībā ar KF kuģiem

© Photo Пресс-служба Восточного военного округаБольшой противолодочный корабль "Адмирал Пантелеев" в порту Лимассол
Большой противолодочный корабль Адмирал Пантелеев в порту Лимассол - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ĀM atbildēja uz ASV prasībām Kiprai neielaist Krievijas JKF kuģus savās ostās. Radio Sputnik ēterā politologs Oļegs Matvejčevs uzsvēra, ka šāds Vašingtonas spiediens ir nepieņemams.

RĪGA, 6. novembris – Sputnik. KF ĀM oficiālā pārstāve Marija Zaharova komentēja ASV valsts sekretāra palīga militāri politiskajos jautājumos Klarka Kūpera vārdus par Krievijas kuģu ielaišanu Kipras ostās.

Iepriekš Kūpers paziņoja, ka ASV nav apmierinātas ar to, ka Kipra neveic nekādas darbības, lai Krievijas militārie kuģi pārtrauktu ienākt tās ostās. Pēc viņa sacītā, atteikšanās ielaist KF kuģus ļautu Kiprai ciešāk sadarboties ar ASV aizsardzības jomā.

Pēc Zaharovas sacītā, Maskava jau ne pirmo reizi vēro, kā Vašingtona priekšnosacījuma kārtā sadarbības attīstībai ar vienu vai otru valsti izvirza tās sadarbības izbeigšanu ar KF, turklāt dažādās jomās.

Танк Т-80 - Sputnik Latvija
Viedoklis
"Viņi ir tik stipri, kā vēl nekad": NATO novērtēja Krievijas armijas spēku

"Šāda pieeja ir pretrunā ar neatņemamām katras valsts tiesībām rosināt neatkarīgu ārpolitiku," sacīja Zaharova brīfingā.

Radio Sputnik ēterā politologs, Ekonomikas augstskolas profesors Oļegs Matvejčevs uzsvēra, ka šāds ASV spiediens ir nepieņemams.

"Ir divas suverenas valstis: Krievija un Kipra, kuras savā starpā, uz savstarpēja izdevīguma pamata, īsteno noteiktas darbības. Ar kuģiem, ne ar kuģiem – tā nav amerikāņu darīšana. ASV veic iejaukšanos, turklāt – nevis vienas, bet vienlaikus divu valstu lietās: gan Krievijas, gan Kipras lietās, kas ir nepieņemami. Pašas Savienotās Valstis necieš iejaukšanos viņu iekšlietās no jebkādu valstu puses. Savukārt šeit mēs redzam ierastus dubultstandartus, kad vieniem kaut ko drīkst, bet citiem nedrīkst. Visi šie ASV paziņojumi ir no dubultās diplomātijas jomas. Atbildei ir jābūt tiešai jebkādu amerikāņu "priekšnosacījumu" ignorēšanai šajā sakarā, lai aizstāvētu savu suverenitāti. Ja viņi nekaunīgi kaut ko paziņo, tad ir absolūti jāignorē viņu tā saucamais viedoklis," sacīja Oļegs Matvejčevs.

Ziņu lente
0