Krievijas ĀM pārstāve: "Krievija nerotaļājas ar tautu jūtām"

© Sputnik / Сергей Пятаков / Pāriet pie mediju bankasОфициальный представитель Министерства иностранных дел России Мария Захарова
Официальный представитель Министерства иностранных дел России Мария Захарова - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas ĀM oficiālā pārstāve Marija Zaharova konstatēja, ka valsts ārpolitikas pamatā nav centieni pierādīt, ka Rietumiem nav morālu tiesību ieņemt līdera vietu cilvēktiesību jomā. Uzdevums ir harmonizēt starptautiskās attiecības.

RĪGA, 12. oktobris — Sputnik. Krievijas ārpolitikas un iekšpolitikas mērķis nav pierādīt, ka Rietumiem nav tiesību ieņemt līdera vietu, uzdevums ir harmonizēt starptautiskās attiecības, pastāstīja  Krievijas ĀM oficiālā pārstāve Marija Zaharova telekanāla "Rossija 1" ēterā.

"Mūsu ārpolitikas un iekšpolitikas uzdevums nav pierādīt, ka viņiem (Rietumiem – red.) nav tiesību ieņemt līdera vietu, tā nebūt nav. Uzdevums ir harmonizēt starptautiskās attiecības, veidot tādu starptautisko lietu bāzi, kas ļautu līdzās pastāvēt valstīm ar dažādām sistēmām, ar dažādu attīstības līmeni. Tāds ir viens no mūsu ārpolitikas uzdevumiem, mūsu valsts mērķiem starptautiskajā arēnā," Zaharovas teikto citēja RIA Novosti.

Там проживают не чужие нам люди: Путин о конфликте в Нагорном Карабахе - Sputnik Latvija
Video
"Tur dzīvo cilvēki, kas mums nav sveši": Putins par konfliktu Karabahā

Pie tam Krievija neatļaujas rotaļāties ar tautu un valstu jūtām un nenodarbojas ar tukšām runām, apspriežot krīzes noregulēšanu Kalnu Karabahā.

"Atšķirībā no daudziem citiem, kas atļaujas gan agresīvus izteikumus, gan demonstrē miermīlīgus nodomus, starp citu, stāsta, ka šajā gadījumā Rietumi strādājuši visai labi, aicinot ievērot mieru, Krievija, pirmkārt, neatļaujas spēles ar tautu, zemju un valstu jūtām. Otrkārt, tā nekad nenodarbojas ar tukšām runām, tostarp, iespējams, pat miermīlīgām, tomēr tukšām," Zaharova uzsvēra.

Viņa atzīmēja, ka ilgu laiku Krievija nav atļāvusies nekādus vērtējumus un spriedumus par Azerbaidžānas un Armēnijas konfliktu.

"Treškārt, (Krievija – red.) patiešām ir parādījusi rezultātu uz diplomātisko centienu pamata," atgādināja Krievijas ĀM oficiālā pārstāve.

Ziņu lente
0