Britu eksperti: Krievijas militārais spēks ir lielākais kopš aukstā kara laikiem

© Sputnik / Алексей Филиппов / Pāriet pie mediju bankasУчения Таманской дивизии ЗВО в Подмосковье
Учения Таманской дивизии ЗВО в Подмосковье - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lielbritānijas stratēģisko pētījumu eksperti akcentēja panākumus, ko Krievija guvusi pēc desmit gadus ilgām investīcijām un bruņoto spēku reformām.

RĪGA, 1. oktobris – Sputnik. Patlaban Krievijas Bruņoto spēku cīņasspējas līmenis ir augstākais kopš aukstā kara laikiem, - par to liecina Londonas Starptautiskā stratēģisko pētījumu institūta (IISS) pārskats.

Ziņojumā "Krievijas bruņoto spēku modernizācija: vērtējums" stāstīts, ka pēc desmit gadus ilgām investīcijām un reformām Krievijas armija kļuvusi profesionālāka un labāk ekipēta. Pārskata autori pievērsa uzmanību īpašajiem panākumiem kodolpotenciāla un gaisa kosmisko spēku modernizācijā, kā arī sauszemes spēku cīņas gatavības augstajam līmenim un centieniem atjaunot jūras kara flotes kuģu sastāvu, vēsta RIA Novosti.

Истребители МиГ-29 и Су-30СМ пилотажных групп Русские витязи и Стрижи во время воздушной части военного парада в ознаменование 75-летия Победы в Великой Отечественной войне 1941-1945 годов в Москве - Sputnik Latvija
Viedoklis
Kāpēc Indija gatava atvēlēt 2 miljardus par Krievijas iznīcinātājiem MiG-29 un Su-30

"Šodien Krievijas Bruņotie spēki ir pārvērtušies par iedarbīgu militāro instrumentu, bet Maskava ir nodemonstrējusi gatavību izmantot to vai piedraudēt ar tā izmantošanu," raksta ziņojuma autori, norādot, ka armijas modernizācija sākās pēc konflikta Dienvidosetijā 2008. gadā.

Iepriekš Krievijas Aizsardzības ministrija forumā "Armija 2020" pastāstīja, ka noslēgts 41 līgums par militārās tehnikas piegādēm un modernizāciju par kopsummu aptuveni 1,16 triljona rubļu apmērā.

Valsts aizsardzības ministra vietnieks Aleksejs Krivoručko atklāja, ka pēc šo līgumu izpildes valsts bruņojuma programmas īstenošanas ietvaros armija saņems vairāk nekā 500 jaunus tehnikas paraugus, vairāk nekā 80 tūkstošus raķešu un munīcijas vienību. Tāpat ieplānots remontēt un modernizēt vairāk nekā 100 bruņojuma vienības.

Ziņu lente
0