Putins vērsies pie ASV sakarā ar stāvokli informatīvās drošības jomā

© Sputnik / Алексей Никольский / Pāriet pie mediju bankasПрезидент РФ Владимир Путин
Президент РФ Владимир Путин - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas prezidents aicinājis visas valstis uzņemties saistības neuzbrukt pirmajiem ar informācijas tehnoloģiju starpniecību.

RĪGA, 26. septembris — Sputnik. Krievijas prezidents Vladimirs Putins aicinājis visas valstis, arī Amerikas Savienotās Valstis uzņemties saistības neuzbrukt pirmajiem ar informācijas tehnoloģiju starpniecību, vēsta RIA Novosti.

"Viens no mūsdienu galvenajiem stratēģiskajiem izaicinājumiem ir plašas konfrontācijas rašanās risks digitālajā vidē. Īpaša atbildība par tās novēršanu gulstas uz galvenajiem spēlētājiem starptautiskās informatīvās drošības (SIB) sfērā," teikts prezidenta paziņojumā, kas veltīts kompleksajai pasākumu programma ar mērķi atjaunot Krievijas un ASV sadarbību starptautiskās informatīvās drošības jomā. Tas publicēts Kremļa vietnē.

Pēc valsts vadītāja domām, Maskavai un Vašingtonai ir jāizstrādā un jāpieņem starpvaldību dokuments par incidentu novēršanu informatīvajā telpā – tāds pats kā noslēgtā Vienošanās par incidentu novēršanu atklātā jūrā un tās gaisa telpā, ko ASV un PSRS parakstīja 1972. gadā.

Хакер - Sputnik Latvija
KF Drošības padome: ASV organizē līdz 75% no visiem kiberuzbrukumiem

Līdztekus pusēm ir jāvienojas par to, ka tās neiejauksies viena otras iekšējās lietās, ieskaitot vēlēšanas, tostarp – arī ar informācijas tehnoloģiju palīdzību, piebilda Putins.

"Aicinām ASV iniciēt Krievijas un ASV profesionālo ekspertu dialogu SIB jautājumos, nepadarīt to par mūsu politisko domstarpību ķīlnieku. Minēto pasākumu mērķis ir celt uzticības līmeni mūsu valstu starpā, nodrošināt mūsu tautu drošību un uzplaukumu. Tie būs vērā ņemams ieguldījums globālā miera nodibināšanai informācijas telpā," atzīmēja Krievijas valsts vadītājs.

Ziņu lente
0