Amerikāņu žurnāls nosaucis Krievijas bīstamāko kara lidmašīnu

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Militārais eksperts uzskata, ka Krievijas virsskaņas stratēģiskais raķešnesējs ir bīstamākā kara lidmašīna Krievijas Gaisa kosmiskajos spēkos.

RĪGA, 6. septembris — Sputnik. Virsskaņas stratēģiskais bumbvedējs-raķešnesējs Tu-160 ir Krievijas bīstamākā kara lidmašīna. Šādu viedokli amerikāņu žurnālā Aviation Week & Space Technology paudis militārais eksperts Pjotrs Butovskis, vēsta RIA Novosti.

Autors pastāstīja, ka Tu-160 ir lielākā kara lidmašīna pasaulē. Butovskis rakstā pieminēja bumbvedēja tehniskās īpašības un atgādināja, ka pēc modernizācijas tas saņems raķetes H-BD ar palielinātu darbības rādiusu.

Первый полет обновленного российского ракетоносца Ту-160М показали на видео - Sputnik Latvija
Video
Atjaunotā bumbvedēja Tu-160M pirmais lidojums

Butovskis konstatēja, ka Krievijas GKS rīcībā patlaban ir 17 raķešnesēji Tu-160, taču 2018. gadā valsts Aizsardzības ministrija noslēgusi līgumu par desmit jaunu bumbvedēju piegādi līdz 2027. gadam. Jāpiebilst, ka Butovskis izcēla Krievijas raķešnesēju dalību cīņā ar terorismu Sīrijā, kā arī Tu-160 lidojumus uz Venecuēlu un Dienvidāfriku.

Tu-160 ir virsskaņas stratēģiskais raķešnesējs ar maināmu spārna ģeometriju. Lidaparāts paredzēts uzbrukumiem ar kodolieročiem un konvencionālo bruņojumu pretinieka svarīgākajiem objektiem attālinātos militāri ģeogrāfiskos rajonos un kontinentālā karadarbības teātra dziļā aizmugurē. Pēc modernizācijas būtiski pieaugusi lidmašīnas vispārējā efektivitāte, lidojuma attālums pieaudzis par tūkstoš kilometriem. Pašreizējā līguma ietvaros modernizēto Tu-160M nodošana bruņotajiem spēkiem sāksies 2021. gadā.

Ziņu lente
0