Atsevišķas Latvijas valstspiederīgo kategorijas varēs braukt uz KF bez ierobežojumiem

© Sputnik / Maksim Blinov / Pāriet pie mediju bankasПассажиры у входа в терминал B международного аэропорта Шереметьево в Москве
Пассажиры у входа в терминал B международного аэропорта Шереметьево в Москве - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas valstspiederīgie varēs vairākkārt šķērsot Krievijas robežu, lai parūpētos par Krievijā dzīvojošiem saslimušajiem radiniekiem.

RĪGA, 3. septembris – Sputnik. Ierobežojumi Krievijas pilsoņu un ārzemnieku iebraukšanai un izbraukšanai Krievijā atkal tiek mīkstināti. Premjers Mihails Mišustins parakstīja dekrētu par vairākkārtēju robežas šķērsošanu Krievijas pilsoņiem, kuru radinieki dzīvo ārzemēs un kuriem ir nepieciešama aprūpe, analoģiski ierobežojumi tiek ieviesti ārzemniekiem, tiek ziņots Ministru kabineta mājaslapā. Tāpat KF atjauno aviosatiksmi ar virkni valstu.

Radinieku aprūpēšana

Jūnija Mišustins parakstīja dekrētu, saskaņā ar kuru Krievijas pilsoņi varēja vienu reizi izbraukt no valsts pie ārzemēs dzīvojošiem radiniekiem, kuriem ir nepieciešama aprūpe. Uz ārzemēm varēja doties arī tie, kam bija jāiziet tur ārstēšanās, kā arī mācību vai darba nolūkos.

Стюардессы авиакомпании Аэрофлот - Sputnik Latvija
Aeroflot vadītājs izvērtēja aviosatiksmes KF – ES atjaunošanas varbūtību 2020. gadā

Ārzemju pilsoņiem atļāva iebraukt valstī, ievērojot līdzīgus nosacījumus: ja viņi grasās iziet ārstēšanos Krievijas medicīnas organizācijās vai ja grasās parūpēties par saslimušajiem radiniekiem (vīru vai sievu, vecākiem, bērniem, adoptētājiem, adoptētajiem), aizbildņiem un aizgādņiem.

Visos gadījumos, izbraucot un iebraucot KF, bija jāsniedz brauciena mērķi apstiprinoši dokumenti – no medicīnas iestādēm, augstskolām, kā arī darba līgumi, dokumenti, kuri apliecina radniecības pakāpi, gadījumā, ja vizīte ir saistīta ar tuvinieka aprūpēšanu.

Tagad Krievijas iedzīvotāji, kuru radinieki dzīvo ārzemēs un kuriem ir nepieciešama aprūpe, varēs izbraukt pie viņiem vairākkārt, bez jebkādiem ierobežojumiem.

Atvieglojumi tiek piešķirti arī ārzemniekiem. Arī viņi varēs vairākkārtīgi šķērsot robežu, lai parūpētos par Krievijā dzīvojošiem saslimušajiem radiniekiem.

Starptautiskā aviosatiksme

Krievija uz savstarpēja pamata atjauno starptautisko aviosatiksmi ar Ēģipti, AAE un Maldīvu salām. Attiecīgo dekrētu parakstīja Mihails Mišustins.

Uz Ēģiptes galvaspilsētu Kairu tiks veikti trīs reisi nedēļā, uz Apvienotajiem Arābu Emirātiem (Dubaiju) – divas reizes nedēļā; Maldīvijas Republiku (lidosta "Velana") – divi reisi nedēļā.

Церемония вручения национальной кинопремии Золотой орел - Sputnik Latvija
Pāriešu pāri robežai, bet mežā gaidīs mašīna: Jevgēņiju Mironovu uzaicināja Latvijā

Lēmumu ierosināja operatīvais štābs, vadoties pēc iepriekš nosauktajiem kritērijiem (40 jauni koronavīrusa infekcijas gadījumi 14 dienu laikā uz 100 tūkstošiem iedzīvotāju, ne vairāk par 1% diennakts jauno gadījumu skaita pieaugumu 14 dienu laikā un jaunās koronavīrusa infekcijas izplatības koeficients 7 dienu laikā ne vairāk par 1) un uz savstarpējības principu pamata.

Turklāt pieņemts lēmums par reisu skaita palielināšanu ar Šveici līdz 4 reisiem nedēļā: divi Aeroflot reisi maršrutā Maskava – Ženēva – Maskava un divi Swiss Air reisi maršrutā Cīrihe – Maskava – Cīrihe. Iepriekš aviokompānijas veica pa vienam reisam nedēļā.

Atgādināsim, ka no 1. augusta Krievija atjaunoja gaisa satiksmi ar Lielbritāniju, Turciju un Tanzāniju.

Ziņu lente
0