Kā tas ir iespējams? Pastāv risks atkārtoti inficēties ar koronavīrusu

© Pixabay / MojpeГрипп насморк болезнь
Грипп насморк болезнь - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kādos gadījumos pastāv risks atkārtoti inficēties ar koronavīrusu, pastāstīja N. Gamaleja vārdā nosauktā Epidemioloģijas un mikrobioloģijas nacionālā pētniecības centra vadītājs Aleksandrs Gincburgs.

RĪGA, 3. septembris – Sputnik. Pēc N. Gamaleja vārdā nosauktā Epidemioloģijas un mikrobioloģijas nacionālā pētniecības centra vadītāja Aleksandra Gincburga sacītā, cilvēks var inficēties ar Covid-19 atkārtoti, ja pirmo koronavīrusa epizodi viņš pārcietis "uz kājām", vēsta RIA Novosti.

Tomēr Gincburgs atzīmēja, ka zinātniskos rakstus par atkārtotu inficēšanos ar Covid-19 pagaidām nav lasījis, taču ir dzirdējis par to radio un redzējis paziņojumus medijos. Tādēļ izturēties pret informāciju par šādiem gadījumiem kā pret patiesu faktu pagaidām ir pāragri.

Производство вакцины от COVID-19 на фармацевтическом заводе Биннофарм - Sputnik Latvija
Intervija
Kāpēc nevajag baidīties no Krievijas vakcīnas pret Covid-19

Bet, kā atzīmēja Gincburgs, ja pirmajā reizē koronavīrusu cilvēks ir pārcietis gripas formā - "uz kājām" un bez simptomiem, ar nelielu temperatūru, imunitāti pret Covid-19 viņš nav ieguvis. Tādā gadījumā izslimojušajam vienalga ir nepieciešama vakcinācija.

Atgādināsim, ka pasaulē pirmā vakcīna pret koronavīrusu tika izstrādāta N. Gamaleja vārdā nosauktajā Epidemioloģijas un mikrobioloģijas centrā kopā ar speciālistiem no Krievijas Aizsardzības ministrijas. 11. augustā vakcīna izgāja reģistrāciju, ieguva nosaukumu "Sputnik V", savukārt pēcāk tika uzsākta tās ražošana.

Paralēli tam Krievijā notiek vēl viena Krievijas preparāta pret koronavīrusu klīniskie pētījumi. To izstrādā zinātniskajā centrā "Vektor".

Ziņu lente
0