Medicīnas eksperts komentēja Vācijas klīnikas informāciju par Navaļniju

© Sputnik / Евгений Одиноков / Pāriet pie mediju bankasРассмотрение административного дела в отношении Алексея Навального в Симоновском суде
Рассмотрение административного дела в отношении Алексея Навального в Симоновском суде - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Diagnostika, ko vācu ārsti veikuši Aleksejam Navaļnijam, liecina, ka viņš saindēts ar holīnesterāzes fermentu grupas vielu, paziņoja Berlīnes klīnika "Charite".

RĪGA, 25. augusts — Sputnik. Krievijas ārsti izvērtēja versiju par Alekseja Navaļnija saindēšanu, taču tā neapstiprinājās, aģentūrai RIA Novosti pastāstīja Pirogova centra anestezioloģijas un reanimācijas nodaļas vadītājs Boriss Teplihs.

Акции в поддержку А. Навального  - Sputnik Latvija
Viedoklis
Kāpēc mums cenšas iegalvot, ka Navaļnijs ir saindēts

"Manuprāt, pagaidām "Charite" kolēģu paziņojumos nekas jauns nav izskanējis. (..) Viņi runā par klīniskajiem datiem, nevis par pašu vielu, ko ne mēs, ne, acīmredzot, arī viņi patlaban nav konstatējuši," atzīmēja speciālists.

Viņš paskaidroja, ka atropīnu, ar ko patlaban vācu speciālisti ārstē blogeri, Navaļnijs saņēmis jau pirmajās minūtēs pēc hospitalizācijas.

"Vēlāk tika apspriesta nepieciešamība ievadīt to atkārtoti. (..) Turklāt tāda ķīmiskā reakcija organismā iespējama gan citu medicīnisko preparātu lietošanas rezultātā, gan slimības dabiskas gaitas apstākļos," norādīja Teplihs.

Medicīnas eksperts pauda cerību, ka Navaļnija stāvoklis turpinās uzlaboties. Viņš uzsvēra, ka mediķi ir gatavi sadarboties ar vācu kolēģiem.

Iepriekš klīnikā "Charite" Berlīnē, kur atrodas Korupcijas apkarošanas fonda* vadītājs, paziņoja, ka Navaļnijs saindēts ar holīnsterāzes inhibitoru grupas vielu. Mediķi nevarēja pateikt, ko tieši lietojis pacients, un informēja, ka plāno papildu analīzes.

Mediķi precizējuši, ka Korupcijas apkarošanas fonda* vadītājs joprojām ir mākslīgajā komā. Ārsti vērtē, ka viņa stāvoklis ir nopietns, taču dzīvībai īpašas briesmas nedraud.

Alekseja Navaļnija hospitalizācija

20. augustā lidmašīna, kurā Navaļnijs devās no Tomskas uz Maskavu, veica ārkārtas nosēšanos Omskā tāpēc, ka opozicionāram kļuva slikti. Viņš tika nogādāts ātrās palīdzības slimnīcā, un nonāca komas stāvoklī.

Sestdien pēc dzīvesbiedres lūguma viņu pārveda uz slimnīcu Berlīnē.

Алексей Навальный на заседании Центральной избирательной комиссии РФ - Sputnik Latvija
Navaļniju ļauts nogādāt veselības aprūpei Vācijā

Krievijas ārsti atzīmēja, ka ir gatavi nodot ārvalstu kolēģiem laboratorijas izmeklējumu rezultātus un biomateriālu paraugus.

Omskas slimnīcas galvenais ārsts Aleksandrs Murahovskis iepriekš pastāstīja, ka vācu eksperti pauduši pateicību mediķiem Omskas un nešaubās: pacienta dzīvību izdevies glābt.

Korupcijas apkarošanas fonda* preses sekretāre Kira Jarmiša iepriekš izteica pieņēmumu, ka Navaļnijs ir saindēts. Pie tam nekādas indes blogera asinīs un urīnā netika atrastas. Pēc viņu domām galvenā darba diagnoze ir vielmaiņas traucējumi, kas radījuši krasu cukura satura krišanos asinīs.

*Krievijas Tieslietu ministrija šo organizāciju iekļāvusi NKO sarakstā, kas pilda ārvalstu aģenta funkcijas.

Ziņu lente
0