Navaļniju ļauts nogādāt veselības aprūpei Vācijā

© Sputnik / Валерий Мельников / Pāriet pie mediju bankasАлексей Навальный на заседании Центральной избирательной комиссии РФ
Алексей Навальный на заседании Центральной избирательной комиссии РФ - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ārstu brigāde no Vācijas uzņēmusies atbildību par pacienta dzīvību pēc viņa nogādes lidmašīnā.

RĪGA, 22. augusts — Sputnik. Ārsti devuši atļauju Alekseja Navaļnija nogādāšanai ārzemēs veselības aprūpei, informēja Omskas ātrās palīdzības slimnīcas galvenā ārsta vietnieks Anatolijs Kaļiņičenko, vēsta RIA Novosti.

Viņš pastāstīja, ka Omskā ieradusies vācu mediķu brigāde, kas piedalījusies konsultācijās. Ārvalstu speciālisti secināja, ka pacients ir transportējams, un garantēja, ka nogādās viņu līdz Berlīnei. Pie tam dinamika bija pozitīva, kritiskā stāvokļa līmenis kritās, tāpēc krievu un vācu speciālisti nolēma uzgaidīt, pastāstīja ārsts.

Tālākajā darbā mediķi panākuši Navaļnija stāvokļa stabilizāciju. Bez tam Omskas slimnīca gaida no Vācijas apstiprinošos dokumentus, uzsvēra Kaļiņičenko.

"Pēc tuvinieku vairākkārtējiem lūgumiem atļaut pacienta transportēšanu uz kaut kurieni, saprotot, ka noteikts risks tik un tā saglabājas, radinieki – sieva un brālis, kuri ir labi informēti, viņiem ir visi dati par pacienta diagnozi un stāvokli, uzņemas šos riskus, tāpēc mēs pieņēmām lēmumu, ka neiebilstam pret viņa pārvešanu uz citu stacionāru – to, kuru norādīs mums radinieki."

Savukārt slimnīcas galvenais ārsts Aleksandrs Murahovskis paziņoja žurnālistiem, ka trīs laboratorijas veikušas biomateriālu analīzi un nav fiksējušas saindēšanās pazīmes. Viņš piebilda, ka vācu kolēģi piekrituši – ārkārtējas nepieciešamības pārvest pacientu nav, ņemot vērā viņa stāvokļa pasliktināšanās risku.

"Tā kā A.Navaļnijs joprojām ir bez samaņas, visa informācija sniegta viņa dzīvesbiedrei kā likumīgajai pārstāvei. Mēs neiesakām aviopārlidojumu, tomēr dzīvesbiedre pieprasa vīra pārvešanu uz klīniku Vācijā. Tagad mēs uzskatām, ka tāds aviopārvadājums ir iespējams, ar radinieku un vācu reanimatologu atbildību," uzsvēra Murahovskis.

No rīta Omskā ieradās specializēta lidmašīna no Vācijas Navaļnija pāŗvešanai uz klīniku Berlīnē. Operāciju iniciējusi organizācija Cinema for Peace.

Omskas lidosta ziņoja, ka lidmašīnas Bombardier Challenger 604 izlidošana ieplānota 22. augusta rītā.

Omskas apgabala Veselības ministrija norādīja, ka vietējie ārsti ir gatavi nogādāt Navaļniju lidostā. Tur paskaidroja, ka lidmašīna izlidos no rīta, jo pilotiem pirms ilgstošā reisa vajadzīga atpūta.

Resors atgādināja, ka pacienta dzīvesbiedre Jūlija Navaļnija parakstījusi iesniegumu ar lūgumu pārvest vīru, kurā norādīja, ka ir brīdināta par viņa stāvokļa pasliktināšanos lidmašīnā.

Ārstu brigāde no Vācijas uzņēmusies atbildību par pacienta dzīvību pēc viņa nogādes lidmašīnā.

Alekseja Navaļnija hospitalizācija

20. augustā lidmašīna, kurā Navaļnijs devās no Tomskas uz Maskavu, veica ārkārtas nosēšanos Omskā tāpēc, ka opozicionāram kļuva slikti. Viņš tika nogādāts ātrās palīdzības slimnīcā, un reģionālā Veselības ministrija informēja, ka pacients atrodas reanimācijā. Navaļnija preses sekretāre Kira Jarmiša iepriekš izteica pieņēmumu, ka Navaļnijam ir toksiska saindēšanās. Viņa apgalvoja, ka politiķis iepriekšējā dienā nav lietojis alkoholu vai "dzēris kaut kādas tabletes". Pēc aviokompānijas datiem, lidmašīnā pasažieris neko nav ne ēdis, ne dzēris.

Pirms izlidošanas viņš padzēra tēju lidostā. Videoierakstos redzams, ka glāzi ar dzērienu Navaļnijam atnesis ciņa paziņa.

Slimnīcā pastāstīja, ka  saindēšanās ir tikai viens no iespējamajiem politiķa stāvokļa iemesliem un slimnīcā viņš saņem visu nepieciešamo palīdzību, tomēr atrodas komā.

Omskas ātrās medicīniskās palīdzības slimnīcas galvenā ārsta vietnieks Anatolijs Kaļiņičenko piektdien paziņoja, ka veiktie izmeklējumi nav fiksējuši indes un to pēdas pacienta asinīs vai urīnā. Vēlāk slimnīcas galvenais ārsts pastāstīja žurnālistiem, ka par galveno darba diagnozi uzskata vielmaiņas traucējumus, kas radījuši krasu cukura satura krišanos asinīs.

Ziņu lente
0