Krievija informē par Covid-19 vakcīnas ražošanas sākumu

© Sputnik / AFK Sistema / Pāriet pie mediju bankasПроизводство вакцины от COVID-19 на фармацевтическом заводе "Биннофарм"
Производство вакцины от COVID-19 на фармацевтическом заводе Биннофарм - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievija pirmā pasaulē reģistrējusi vakcīnu pret koronavīrusu "Sputnik V" un pirmā sākusi tās ražošanu.

RĪGA, 15. augusts — Sputnik. Krievijas Veselības ministrija informēja, ka sākta pirmās pret koronavīrusu paredzētās vakcīnas "Sputnik V" ražošana, vēsta RIA Novosti.

Vakcīna izstrādāta Gamaleja vārdā nosauktajā Epidemioloģijas un mikrobioloģijas centrā ar Krievijas Aizsardzības ministrijas speciālistu līdzdalību. Preparāts tika reģistrēts 11. augustā. Vakcīnas ražošana sākta farmaceitosko līdzekļu fabrikā "Binnofarm" Zeļenogradā.

Krievija pirmā pasaulē piereģistrēja vakcīnu pret koronavīrusu - Sputnik Latvija
Video
Krievija pirmā pasaulē piereģistrēja vakcīnu pret koronavīrusu

Iepriekš Pasaules veselības organizācijas tehniskie eksperti konstatēja, ka vakcīna dāvās vispārēju labumu, kā jebkura droša un efektīva vakcīna, kas spēs apturēt Covid-19 pandēmiju.

Tāpat zināms, ka iepriekš PVO informēja par pārrunām ar Krieviju jautājumā par vakcīnas "Sputnik V" pārkvalifikāciju atbilstoši starptautiskajiem standartiem.

Krievijas Valsts farmaceitisko līdzekļu reģistra pārstāvji paskaidroja: vakcīna ir šķīdums, kas paredzēts intramuskulārai injekcijai. Tā tiks veikta pakāpeniski: vispirms tiks izmantots I komponents, trīs nedēļas vēlāk – II komponents. Šī shēma nepieciešama ilgstošanas imunitātes fomēšanai, kam jāsaglabājas divu gadu periodā.

Detalizēta informācija par vakcīnu sniegta vietnē www.sputnikvaccine.com.

Ziņu lente
0