"Lukoil" pārcels naftas ķīmijas produktu pārkraušanas struktūru no Ventspils uz Visocku

© SputnikПеревалка угля в Вентспилсском порту
Перевалка угля в Вентспилсском порту - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Lukoil" plāno pārnest nitrilakrilskābes pārkraušanu no Ventspils uz Ļeņingradas apgabalu.

RĪGA, 14. augusts — Sputnik. "Lukoil" plāno sākt nitrilakrilskābes (NAS) un metanola pārkraušanu savā terminālī Visockas ostā Ļeņingradas apgabalā. Kompānijas meitasuzņēmums noslēdzis līgumu par jaunu objektu būvdarbu un esošo objektu rekonstrukcijas projektēšanas darbiem. Par to liecina informācija iepirkumu portālā.

Patlaban nitrilakrilskābes (ķimikālija tiek izmantota dažu sintētiskā kaučuka un sintētisko šķiedru ražošanai) pārkraušanas darbus veic SIA "VARS" Ventspils ostā. Pēc projekta noslēguma pārkraušana notiks Krievijas teritorijā. Ar mērķi gūt papildu peļņu ar naftas ķīmijas pārkraušanas darbiem terminālā ierosināts būvēt arī metanola pārkraušanas līniju.

Выгрузка вагона с зерном в порту - Sputnik Latvija
Netīrās ogles atdot Latvijai, pašiem strādāt ar labību: pārmaiņas KF ostās Baltijā

Līgums par projektēšanas darbiem noslēgts ar zinātnisko ražošana kompāniju "Volga Automatika", tā termiņš – 2021. gada 31. decembris.

Projekta ietvaros plānots būvēt divpusēju apjumtu dzelzceļa estakādi 48 cisternu vagoniem ar iekārtām, rezervuāru parku: piecus vertikālos tērauda rezervuārus ar 3000 kubikmetru tilpumu katru; slāpekļa resīverus 4-5-kārtējai tankkuģu caurpūtei, slāpekļa staciju, NAS uzskaites mezglu, NAS atgāzu katalītiskās pēcdedzes iekārtu; sadales transformatoru staciju, sūkņu staciju NAS pārsūknēšanai, attīrīšanas iekārtas siltumapgādes sistēmu; tehnoloģiskos cauruļvadus, estakādes jauniem tehnoloģiskajiem cauruļvadiem. .

Projektam jāietver divu lejamiekārtu montāžu piestātnēs metanola pārkraušanai, lejamiekārtas montāžu NAS pārkraušanai un inerto gāzu novades sveci.

Kompānija vēsta, ka 2019. gadā "Lukoil" saražojusi 170 tūkstošus tonnu NAS. Tā ir vienīgā kompānija Krievijā, kas nodarbojas ar šāda veida ražošanu.

Terminālis "RPK-Visock "Lukoil II" tiek ekspluatēts kopš 2004. gada. Tas paredzēts ar tumšo un gaišo naftas produktu iekraušanai, kas tiek piegādāti ar dzelzceļa transportu, pa cauruļvadu "Primorsk-Visock" un upes transportu.

Ziņu lente
0