Putins paziņoja par pirmās vakcīnas pret koronavīrusu reģistrāciju Krievijā

© Sputnik / Iliya Pitalev / Pāriet pie mediju bankasПрезидент России Владимир Путин на ежегодной большой пресс-конференции
Президент России Владимир Путин на ежегодной большой пресс-конференции - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Prezidents uzsvēra, ka viena no viņa meitām "piedalījās eksperimentā" un vakcinējās pret koronavīrusu.

RĪGA, 11. augusts – Sputnik. Krievija piereģistrējusi pasaulē pirmo vakcīnu pret koronavīrusu, paziņoja Vladimirs Putins apspriedē ar valdības locekļiem, vēsta RIA Novosti.

Российские медики и военные вызвались испытывать на себе вакцину против COVID-19 - Sputnik Latvija
Gamaleja centrā pastāstīja par vakcīnas pret Covid-19 izmēģinājumiem uz bērniem

"Cik man ir zināms, šorīt piereģistrēta, pirmo reizi pasaulē piereģistrēta vakcīna pret jauno koronavīrusa infekciju. <…> Zinu, ka tā strādā visnotaļ efektīvi, veido noturīgu imunitāti un, atkārtoju, izgāja visas nepieciešamās pārbaudes," atzīmēja valsts vadītājs.

Tāpat viņš paziņoja, ka viena no viņa meitām vakcinējusies pret koronavīrusu.

"Šajā nozīmē viņa piedalījās eksperimentā. Pēc pirmās potes temperatūra viņai bija 38, nākamajā dienā – nedaudz virs 37 un viss. <…> Pēc otrās šļirces, otrās potes, temperatūra arī nedaudz pacēlās un pēc tam pazuda. Jūtās labi, un titrs ir augsts," pastāstīja Putins.

Prezidents uzsvēra, ka "daudziem cilvēkiem vispār nav nekādu ārēju simptomu" vai temperatūras pēc imunizācijas.

"Ceru, ka mēs spēsim tuvākajā laikā uzsākt <…> masveida šī preparāta ražošanu. Lai visi, kas vēlas, – tas, protams, ir jādara tikai un vienīgi brīvprātīgi, es jau teicu šajā sakarā vairākkārt, visi, kas vēlas, varētu izmantot mūsu speciālistu izstrādājumus un sasniegumus," sacīja viņš, apsveicot visus pie vakcīnas strādājušos speciālistus.

Pirmsklīniskos vakcīnas pret Covid-19 pētījumus veica N. Gamaleja vārdā nosauktajā Nacionālajā epidemioloģijas un mikrobioloģijas centrā un Aizsardzības ministrijas 48. zinātniski pētnieciskajā institūtā, savukārt klīniskos – Sečenova institūtā un Burdenko vārdā nosauktajā galvenā militārā hospitāļa filiālē.

Veselības ministrs Mihails Muraško atzīmēja, ka Krievijas vakcīnas izgudrotāji saņēmuši patentu darbiem ar ārstniecisko preparātu, klīnisko pētījumu kvalitātes uzraudzības speciālistu piesaistīšanu.

Полицейские на блокпосту во время эпидемии коронавируса проверяют автомашины - Sputnik Latvija
Viedoklis
"Vakcīnu sacīkstes": Rietumos apsūdz Krieviju

Visā epidēmijas periodā Krievija ar koronavīrusu SARS-CoV-2 inficējās 897 599 cilvēki, no viņiem vairāk nekā 15,1 tūkstotis nomira, vairāk nekā 703 tūkstoši izveseļojās.

Pasaulē inficēto skaits pārsniedzis 20,2 miljonus, vairāk nekā 739 tūkstoši no viņiem ir miruši. Starp visvairāk vīrusam SARS-CoV-2 pakļautajām valstīm, saskaņā ar Džona Hopkinsa universitātes aprēķiniem, ir Amerikas Savienotās Valstis (vairāk nekā 5,2 miljoni inficēto), Brazīlija un Indija.

Krievija paliek ceturtajā vietā, aiz tās seko DĀR, Meksika, Peru, Kolumbija, Čīle, Irāna, Spānija, Lielbritānija un Saūda Arābija.

Ziņu lente
0