Bijušais Krievijas gaisa desanta komandieris pastāstīja, kas notiks ar KF pāridarītājiem

© Sputnik / Илья Питалев / Pāriet pie mediju bankasПарадные расчеты десантников на генеральной репетиции военного парада
Парадные расчеты десантников на генеральной репетиции военного парада - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc bijušā Gaisa desanta karspēka komandiera Vladimira Šamanova sacītā, Krievijas gaisa desanta karaspēks ir visuniversālākais Krievijas bruņoto spēku karaspēks, un pāridarītājiem nāksies kārtot lietas ar desantniekiem.

RĪGA, 2. augusts – Sputnik. Bijušais KF Gaisa desanta karaspēka komandieris, Valsts domes deputāts Vladimirs Šamanovs pastāstīja intervijā izdevumam "Izvestija" par to, kas notiks ar tiem, kas centīsies nodarīt pāri Krievijai.

Atgādināsim, ka 2. augustā Krievijas gaisa desanta karaspēks atzīmēja 90 gadu jubileju.

Šamanovs paziņoja, ka, saskaņā ar Kolektīvās drošības līguma organizācijas (CSTO) kārtības rulli, uzbrukums jebkurai no līguma dalībvalstīm ir uzbrukums Krievijai. Un šāds scenārijs arī ir jāizskata. Tādēļ KF gatavojas jebkuru draudu atvairīšanai.

6 рота - Sputnik Latvija
Viedoklis
Rota, kas aizgāja debesīs. Nemirstīgie Pleskavas desantnieki

Savukārt tiem, kas uzdrīkstēties nodarīt ļaunumu Krievijai, nāksies kārtot lietas ar Gaisa desanta karaspēku, atzīmēja Šamanovs un pastāstīja, ka "Rjazaņas Gaisa desanta arodskolā var ieraudzīt plakātu: "Kurš nodarīs pāri Krievijai, kārtos lietas ar Gaisa desanta karaspēku."

"Tā nav parasta bravūra, bet gan konkrēts brīdinājums: kārtosies lietas ar mums," uzsvēra Šamanovs.

Tāpat viņš atzīmēja, ka pašlaik Gaisa desanta karaspēks ir visuniversālākais Krievijas bruņoto spēku karaspēks. Turklāt, pēc viņa sacītā, desantnieki ideoloģijas un kaujas spēju ziņā pārspēj visus.

Šamanovs izskaidroja arī starpību starp Krievijas Gaisa desanta karaspēku un ASV jūras kājniekiem. Viņš atzīmēja, ka amerikāņu jūras kājnieki par savu uzdevumu sauc nacionālo interešu aizsardzību visā pasaulē, savukārt Krievijas Gaisa desanta karaspēks pirmām kārtām nodarbojas ar aizsardzības uzdevumu risināšanu Krievijas teritorijā, kā arī sadarbojas ar CSTO sabiedrotajiem. Un tikai nepieciešamības gadījumā desantnieki izpildīs uzdevumus ārzemēs.

"Kur pavēlēs augstākais virspavēlnieks, tur arī mēs dosimies sadarbībā ar Krievijas GKS," konstatēja Šamanovs.

Ziņu lente
0