Krievijas pilsonības saņemšanas procedūras izmaksas varētu samazināties

© Sputnik / Владимир Астапкович / Pāriet pie mediju bankasПаспорт РФ
Паспорт РФ - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas prezidents uzdevis līdz 1. oktobrim izstrādāt Krievijas pilsonības saņemšanas optimizācijas jautājumu.

RĪGA, 1. augusts – Sputnik. Krievijas prezidents Vladimirs Putins uzdevis valdībai līdz 1. oktobrim izstrādāt Krievijas pilsonības saņemšanas optimizācijas jautājumu, liecina informācija Kremļa vietnē.

"KF valdībai izanalizēt pašreizējās procedūras, kas saistītas ar ārvalstu pilsoņu iesniegumiem par uzņemšanu KF pilsonībā, un organizāciju pakalpojumu izmaksas, kas pilnvarotas atbalstīt šo pieteikumu noformēšanu un iesniegšanu, sagatavot ierosinājumus par minēto procedūru optimizāciju un pieteicēju nepamatotu izdevumu likvidēšanu," teikts uzdevumu sarakstā, kas nācis klajā pēc prezidenta tikšanās ar darba grupas locekļiem, kas strādā pie Konstitūcijas grozījumiem.

Valsts vadītājs uzdevis sagatavotos ierosinājumus izanalizēt kopā ar KF prezidenta administrāciju KF valsts migrācijas politikas koncepcijas 2019.-2025. gadam īstenošanas darba grupas ietvaros un iesniegt tos līdz 2020. gada 1. oktobrim.

Паспорт гражданина Российской Федерации. - Sputnik Latvija
Krievijā sākusi darboties vienkāršota pilsonības iegūšanas sistēma

KF valsts migrācijas politikas koncepciju 2019.-2025. gadam Krievijas prezidents parakstīja 2018. gada oktobra beigās. Koncepcijā iezīmēti galvenie virzieni, kuru mērķis ir radīt apstākļus ārvalstnieku adaptācijai. Iezīmēta nepieciešamība veidot institūtus un mehānismus ārzemnieku sociālās un kulturālās adaptācijas vajadzībām, ņemot vērā viņu vecumu, profesionālās, nacionālās, kultūras u.c. īpatnības, kā arī Krievijas iedzīvotāju dzīves reģionālo un etniskās kultūras kārtību.

Turklāt atzīmēta nepieciešamība veikt pasākumus, kuri liktu šķēršļus iespējamās segregācijas, etnisko anklāvu veidošanai, ārzemnieku marginalizācijai Krievijā, ieskaitot personu apliecinošo dokumentu noformēšanu personām bez pilsonības vai bez dokumentiem. Bez tam ārzemniekiem jānodrošina vienlīdzīgas iespējas saņemt valsts pakalpojumus migrācijas jomā neatkarīgi no viņu migrācijas statusa, ienākumu līmeņa un citiem apstākļiem.

Ziņu lente
0