Pēc robežu atvēršanas KF vīzas būs iespējams atjaunot bez maksas

© Sputnik / Sergey MelkonovЗдание посольства России в Риге
Здание посольства России в Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Visiem, kas noformējuši vīzas iebraukšanai Krievijā un nav varējuši nokļūt valstī pēc robežu slēgšanas pandēmijas rezultātā, būs iespējams noformēt jaunas vīzas bez konsulārās nodevas nomaksas.

RĪGA, 29. jūlijs — Sputnik. Pēc Krievijas robežsardzes iestāžu darba atsākšanas ārvalstnieki varēs noformēt vīzu iebraukšanai KF bez konsulārās nomaksas, informēja valsts Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova, vēsta RIA Novosti.

Patlaban vīzu izsniegšana Krievijas konsulārajās iestādēs uz laiku pārtraukta, kā zināms, atbilstoši KF valdības rīkojumam no 2020. gada 16. marta.

"Pēc robežsardzes iestāžu darba atjaunošanās ārvalstu pilsoņiem, kam vajadzīga vīza, tiks dota iespēja noformēt vīzas bez konsulārajām nodevām un faktisko izdevumu kompensācijas rēķina," paskaidroja Marija Zaharova.

Председатель правительства РФ Михаил Мишустин - Sputnik Latvija
Intervija
Mišustins: kad nepieciešams, Krievijas valdība strādā visu diennakti

Pēc viņas vārdiem, šis pakalpojumus būs iespējams ar sekojošiem noteikumiem: pieteicēja pasē ielīmēta neizmantota vienreizējā vai divkārtējā vīza, kuras darbības laiks sākas no 2020. gada 15. marta. Otrs noteikums – pieteicējs iesniedzis dokumentus analoģiskas vai mazāka iebraukšanas reižu skaita vīzas noformēšanai jaunam darbības termiņam. Trešais – noformējamās vīzas darbības termiņš beidzas sešu mēnešu laikā pēc brīža, kad Krievijas valdības rīkojums no 2020. gada 16. marta atzīts par spēkā neesošu.

Vīšu noformēšanas process tiks atsākts nekavējoties, tiklīdz tiks atcelti ar valdības rīkojumu ieviestie ierobežojumi ārvalstu pilsoņu iebraukšanai.

Pēdējo triju mēnešu laikā šis rīkojums vairākkārt papildināts ar jaunām ārvalstnieku kategorijām, pret kurām iebraukšanas ierobežojumi nav attiecināti. Viens no pēdējiem atvieglojumiem nodrošināts cilvēkiem, kam vajadzīga ārstēšanās Krievijā vai radinieku kopšana. No 8. jūnijā ārvalstu pilsoņi var iebraukt Krievijā, ja gatavojas ārstēties Krievijas veselības aprūpes iestādēs vai viņiem jāparūpējas par saslimušiem tuviem radiniekiem (dzīvesbiedriem, vecākiem, bērniem, audžuvecākiem, audžubērniem), aizbildņiem. Iebraucot Krievijā, būs jāuzrāda brauciena mērķi apstiprinoši dokumenti – no veselības aprūpes iestādes, augstskolas, darba līgumi, kā arī radniecību apstiprinoši dokumenti, ja vizīte saistīta ar tuvinieku kopšanu.

Ziņu lente
0