Krievijas ĀM komentēja Lielbritānijas ziņojumu par "KF iejaukšanos"

© Sputnik / Сергей Пятаков / Pāriet pie mediju bankasОфициальный представитель Министерства иностранных дел России Мария Захарова
Официальный представитель Министерства иностранных дел России Мария Захарова - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lielbritānijas parlamenta komitejas pārskatā valsts nosaukta par "vienu no Krievijas izlūkdienesta galvenajiem mērķiem rietumu virzienā".

RĪGA, 22. jūlijs — Sputnik. Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova sniedza komentāru par Lielbritānijas parlamenta komitejas pārskatu, kurā aprakstīts, kā Krievija it kā iejaukusies Apvienotās Karalistes iekšpolitikā, vēsta RIA Novosti

Marija Zaharova norādīja, ka tā ir "rusofobija melu ziņu ietvarā".

Viņa piezīmēja, ka šī dokumenta publikacija nekādu "sensāciju nav radījusi".

Pārskats tika publicēts otrdien Lielbritānijas parlamenta Izlūkošanas un drošības komitejas vietnē.

Tajā Lielbritānija nosaukta par "vienu no Krievijas izlūkdienesta galvenajiem mērķiem rietumu virzienā". Pārskata autori apgalvo, ka Krievija stiprinājusi savu ietekmi Lielbritānijas politikā, pateicoties "oligarhu" sakariem ar vietējo eliti.

"Tas novedis pie augošas vidutāju – advokātu, finansistu un nekustamo īpasumu aģentu – industrijas parādīšanās, kuri ar nodomu vai paši to neapzinoties, faktiski bija Krievijas valsts aģenti," teikts publikācijas preses relīzē.

Dokuments satur apsūdzības par "kiberuzbrukumiem" un "dezinformācijas izplatīšanu". Piemēram, telekanāls RT un aģentūra Sputnik apsūdzēti par subjektīvu referenduma atspoguļošanu 2016. gadā jautājumā par Lielbritānijas dalību Eiropas Savienībā. Apgalvots, ka šajos medijos pārsvaru esot guvusi "antieiropeiska" pozīcija un tādējādi viņi centušies noskaņot lasītājus un abonementus sociālajos tīklos balsot par Brexit, kas it kā esot bijis izdevīgi Krievijas valdībai. Pie tam pārskata autori paši atzina, ka "ir praktiski neiespējami pierādīt tādu mēģinājumu ietekmi".

Посольство России на Висконсин-Авеню в Вашингтоне, США - Sputnik Latvija
KF vēstniecība ASV atbildēja uz Pentagona apsūdzībām pret RT un Sputnik

Plašais (50 lappuses) dokuments tika nodots premjerministra kancelejai jau pērnā gada oktobrī. Toreiz valdība nepieļāva tā publikāciju, aizbildinoties, ka dokumenta publikācija jāievada "noteiktiem procesiem". Domājams, lēmums tika atlikts līdz Drošības komitejas jaunā sastāva veidošanai, kas notika tikai šonedēļ.

Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons, vēl būdams karalistes ārlietu ministra postenī, pastāstīja intervijā aģentūrai RIA Novosti, ka Londonas rīcībā nav datu par Krievijas iejaukšanos referendumā par Brexit un citos procesos.

Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs, komentējot pārskata publikāciju, uzsvēra, ka Krievija nekad nav iejaukusies citu valstu iekšējās lietās.

Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs, komentējot ziņas par to, ka Krievija it kā iejaukusies vēlēšanās dažādās valstīs, norādīja, ka to neapstiprina nekādi fakti.

Ziņu lente
0