KF ĀM pastāstīja, cik valstis tiks iekļautas elektronisko vīzu sistēmā

© Sputnik / Sergey MelkonovРасстояние от Пскова до Риги и до Москвы. Пограничный столб возле здания почты
Расстояние от Пскова до Риги и до Москвы. Пограничный столб возле здания почты - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Gaidāms, ka tiesības iebraukt KF ar elektronisko vīzu tiks piešķirta 53 valstu pilsoņiem, turklāt 60 valstu pilsoņiem jau ir spēkā bezvīzu režīms.

RĪGA, 24. jūnijs – Sputnik. Valsts dome pirmajā lasījumā pieņēmusi likumprojektu, kurš nosaka elektronisko vīzu kā patstāvīgu vīzu kategoriju līdztekus dienesta un diplomātiskajām vīzām. Maksimāli liberāls iebraukšanas režīms Krievijā no 2021. gada tiks ieviests 113 valstu pilsoņiem, vēsta RIA Novosti.

Аэропорт Пулково в Санкт-Петербурге - Sputnik Latvija
Pieaug elektroniskās vīzas pieteikumu skaits Sanktpēterburgas apmeklējumiem

Valsts dome 23. jūnijā pirmajā lasījumā pieņēma valdības likumprojektu par universālas vienotās vienreizējās elektroniskās vīzas ieviešanu iebraukšanai KF no 2021. gada. Šāda vīza būs patstāvīga vīzas kategorija līdztekus diplomātiskajai, dienesta, parastajai, tranzīta vīzai un īslaicīgi dzīvojošas personas vīzai.

Saskaņā ar likumprojektu, ārvalstu pilsonis varēs iesniegt pieteikumu tieši KF ĀM mājaslapā un saņemt elektronisko vīzu četru dienu laikā. Tā būs spēkā 60 dienas un sniegs tiesības vienreizējam braucienam uz Krieviju uz laiku līdz 16 diennaktīm.

Iebraukšanas mērķi: tūrisms, darījuma un viesošanās braucieni, dalība zinātniskos, sabiedriski politiskos un kultūras pasākumos. Atšķirībā no šodienas "eksperimentālās prakses, kad elektronisko vīzu saņem tikai aptuveni 20 valstu pilsoņi un iebrauc Krievijā tikai caur robežkontroles punktiem Tālajos Austrumos, Kaļiņingrada apgabalā, Sanktpēterburgā un Ļeņingrada apgabalā, no 2021. gada ārzemju valstu un robežkontroles punktu saraksts, kur būs spēkā elektroniskā vīza, ievērojami paplašināsies.

KF ĀM vadītāja vietnieks Jevgēņijs Ivanovs, uzstājoties Valsts domē, paziņoja, ka elektroniskā vīza būs derīga iebraukšanai KF jebkurā atbilstošā veidā tehniski aprīkotā robežkontroles punktā.

Pēc viņa sacītā, gaidāms, ka tiesības iebraukt KF ar elektronisko vīzu tiks piešķirtas 53 valstu pilsoņiem, savukārt 60 valstu pilsoņiem jau ir spēkā bezvīzu režīms. Tādējādi, no 2021. gada maksimāli liberāls iebraukšanas režīms KF, kurš izslēdz nepieciešamību noformēt vīzu papīra veidā pasē, tiks izplatīts attiecībā uz 113 valstīm. "Summāri šo valstu iedzīvotāju skaits sastāda gandrīz 4 miljardus cilvēku," sacīja Ivanovs.

Здание министерства иностранных дел РФ на Смоленской-Сенной площади в Москве - Sputnik Latvija
Krievijas ĀM izstrādā elektronisko vīzu projektu gandrīz visai Krievijai

Iepriekš Sputnik Latvija rakstīja, ka Krievija no 2019. gada 1. jūlija sāka izsniegt bezmaksas elektroniskās vīzas uz Kaļiņingradas apgabalu 53 valstu pilsoņiem, tai skaitā Latvijas, Lietuvas un Igaunijas pilsoņiem. Šāda vīza ir derīga 30 dienas un atļauj uzturēties Kaļiņingrada apgabalā ne ilgāk par astoņām diennaktīm kopš iebraukšanas brīža. Lai saņemtu elektronisko vīzu, jāaizpilda pieteikums specializētā Krievijas ĀM mājaslapā.

Analoģisks režīms no 1. oktobra tika ieviests Sanktpēterburgas un Ļeņingradas apgabala teritorijā.

Tāpat kopš 2017. gada ar elektronisko vīzu Tālo Austrumu federālā apgabala teritorijā drīkst iebraukt 18 valstu pilsoņi. Starp tām ir Japāna, Ķīna, KTDR, Indija, Irāna, AAE, Turcija, Meksika, Singapūra. Nesena sarakstā tika iekļauta Taivāna.

Ziņu lente
0