Krievijas vilcieni pēc nedēļas var atsākt kustību caur Lietuvas teritoriju

© Sputnik / Игорь Зарембо / Pāriet pie mediju bankasФирменный поезд "Янтарь", следующий по маршруту Москва-Калининград, на Южном вокзале Калининграда
Фирменный поезд Янтарь, следующий по маршруту Москва-Калининград, на Южном вокзале Калининграда - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pasažieru vilcienu kustība starp Krievijas pamata teritoriju un Kaļiņingradas apgabalu, kas tika apturēta Covid-19 pandēmijas dēļ, tiks atjaunota jūlija sākumā.

RĪGA, 24. jūnijs – Sputnik. RŽD jūlija sākumā varētu atjaunot dzelzceļu satiksmi ar Kaļiņingradu, šobrīd notiek saskaņošana ar Baltkrieviju un Lietuvu, vēsta RIA Novosti ar atsauci uz Kaļiņingradas apgabala preses dienestu.

Vilcieni starp Kaļiņingradu un citām KF pilsētām, kuri brauca tranzītā caur divām kaimiņu republikām, tika atcelti no 6. aprīļa koronavīrusa epidēmijas dēļ.

Kaļiņingradas apgabala gubernators Antons Aļihanovs, kā arī reģionālā infrastruktūras attīstības ministre Jeļena Djatlova vērsās Transporta ministrijā ar lūgumu atjaunot dzelzceļa satiksmi.

Проводник на подножке вагона поезда - Sputnik Latvija
Krievijas dzelzceļš informē par vilcienu satiksmes pārtraukšanu ar Latviju

"Transporta ministrija saskaņojusi satiksmes atjaunošanu, RŽD jūlija pirmajos datumos, būs jāatsāk vilcienu reisu izpilde līdz Maskavai un Sanktpēterburgai," paziņoja apgabala valdības preses dienesta vadītājs Dmitrijs Liskovs.

Iepriekš "Rosturizm" vadītāja Zarina Doguzova paziņoja, ka 1. jūlijā vairums Krievijas reģionu, tai skaitā Kaļiņingradas apgabals būs gatavi pieņemt tūristus no visas valsts.

"Tūrisma nozarē turpinās plānveida ierobežojumu atcelšana, šonedēļ jau 40 subjektos strādā viesnīcas, sanatorijas, citi izmitināšanas objekti. Pagaidām vēl nav skaidra situācija ar veselu virkni ierobežojumu, taču mēs ceram, ka šonedēļ ierobežojumu atcelšana un iziešana no karantīnas pasākumiem turpināsies," sacīja viņa.

Ziņu lente
0