Kremlī pastāstīja, kas atbrauks uz Uzvaras parādi

© Sputnik / Iliya Pitalev / Pāriet pie mediju bankasФлаги с логотипом "Победа-75" на Пушкинской площади в Москве
Флаги с логотипом Победа-75 на Пушкинской площади в Москве - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kremlī pastāstīja, kuri ārzemju valstu līderi ieradīsies uz Uzvaras parādi Krievijas galvaspilsētā.

RĪGA, 24. jūnijs – Sputnik. Baltkrievijas, Uzbekistānas, Bosnijas un Hercegovinas, Kazahstānas, Kirgizstānas, Moldovas, Tadžikistānas, Serbijas, Dienvidosetijas un Abhāzijas līderi atbrauks uz Uzvaras parādi Maskavā, paziņoja KF prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs.

"Attiecībā uz to, kas būs, varu jums pateikt. Abhāzija, Baltkrievija, Bosnijas un Hercegovinas prezidija loceklis Dodiks, Kazahstāna, Kirgizstāna, Moldova, Serbija, jau teicām, Tadžikistāna, Uzbekistāna, jau teicām, Dienvidosetija," citē Peskovu RIA Novosti.

Tāpat parādē būs NVS izpildkomitejas priekšsēdētājs Sergejs Ļebedevs, EEK vadītājs Mihails Mjasņikovičs, KDLO ģenerālsekretārs Staņislavs Zass.

Военный парад, посвящённый 72-й годовщине Победы в ВОВ - Sputnik Latvija
Viedoklis
Šī Uzvaras diena: parāde Sarkanajā laukumā vēsturē

"Pirmām kārtām, protams, iemesli skar vienu vai citus ierobežojumus, kuri turpinās citās valstīs," sacīja žurnālistiem Peskovs.

Viņš piebilda, ka tāpat Kremlī ar sapratni izturas arī pret informāciju, kas atnākusi no Horvātijas, - par to, ka prezidents Zorans Milanovičs nevarēs ierasties Maskavā lidmašīnas salūšanas dēļ, – un ir atzinīgi par sākotnējo gatavību sadalīt "šo svētku prieku".

Uzvaras parāde notiks Maskavā šodien, 24. jūnijā. Kā skaidroja KF prezidents Vladimirs Putins, šis datums ir izvēlēts tādēļ, ka tieši šajā dienā 1945. gadā notika leģendārā vēsturiskā uzvarētāju parāde, "kad pa Sarkano laukumu izgāja cīnītāji, kuri piedalījās kaujās pie Maskavas un aizstāvēja Ļeņingradu, kuri kāvās pie Staļingradas, atbrīvoja Eiropu, ieņēma Berlīni".

Parādē, izņemot ārvalstu līderus un veterānus, ir uzaicināti arī Ministru kabineta locekļi, ārsti un brīvprātīgie.

Atgādināsim, ka Covid-19 pandēmijas dēļ Sarkanajā laukumā šogad maijā nenotika tradicionālā Uzvaras parāde, izņemot pilotāžas grupu uzstāšanos. "Nemirstīgā pulka" gājiens notiks tiešsaistes formātā.

Ziņu lente
0