Aizmirsa par kodolziemas draudiem? Puškovs par ASV raķešu "rotaļlietām" Polijā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jo tuvāk Krievijas robežām amerikāņi izvietos savus ieročus, jo tuvāka būs Karību krīzes atkārtošanās, komentēja ASV nolūkus izvietot Polijā kodolraķetes Krievijas senators Aleksejs Puškovs.

RĪGA, 17. maijs – Sputnik. Amerikāņi, būdami "sarūgtināti" ar to, ka Vācija sataisījusies samazināt savu kodolarsenālu, acīmredzot, grasās aizpildīt iespējamo ieroču caurumu.

ASV vēstniece Polijā Džordžeta Mosbahere priecīgi paziņoja savā Twitter lapā, ka, ja Vācija atbruņosies, Amerika ar prieku izvietos savus kodolieročus Polijā, it kā priekš tā mērķa, lai NATO nekļūst vājāka.

​Savā publikācijā Mosbahere arī viltīgi izteica glaimus Polijas varasiestādēm, uzrakstot, ka tās "maksā taisnīgu daļu", acīmredzot, ar to domājot jau, jāsaka, par leģendāriem kļuvušos 2% no IKP aizsardzībai. Par šiem 2% Varšava, protams, ir pelnījusi milzīgu pulvermucu pie sāna.

Krievijas senators Aleksejs Puškovs savā Twitter komentēja šo situāciju, uzrakstot, ka ASV kodolieroču izvietošana Polijā ir taisnākais ceļš uz Karību krīzes atkārtošanu.

"VFR notiek sacelšanā pret ASV kodolieročiem: sociāldemokrāti pieprasa tos izvest, KDS – Merkeles partija – sapņo saglabāt. Savukārt ASV vēstniece Varšavā piedāvā izvietot tos Polijā – tuvāk Krievijai. aizmirsa par "kodolziemas" draudiem, neizglītotie. Joprojām nevar izbeigt spēlēt ar kodola rotaļlietām," uzsvēra Puškovs.

​Puškovs atzīmēja, ka, spriežot pēc visa, neizglītotie ASV un citās valstīs pavisam aizmirsuši par šādu epizodi vēsturē, kad 1961. gadā Savienoto Valstu vidēja darbības rādiusa raķešu izvietošanas Turcijas teritorijā dēļ teju sākās Trešais pasaule karš, turklāt kodolkarš.

​Krievijas senators piedāvāja amerikāņiem un poļiem atsvaidzināt atmiņu un veltīt laiku vēstures mācībai, lai pacenstos neatkārtot pagātnes kļūdas.

Ziņu lente
0