Gaisa parāde, klusuma brīdis un "Nemirstīgais pulks" uz balkoniem: Uzvaras diena Krievijā

© Sputnik / Iliya Pitalev / Pāriet pie mediju bankasВетеран с детьми перед началом военного парада в ознаменование 70-летия Победы в Великой Отечественной войне 1941-1945 годов
Ветеран с детьми перед началом военного парада в ознаменование 70-летия Победы в Великой Отечественной войне 1941-1945 годов - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Aizsardzības ministrijas vadītājs Sergejs Šoigu pastāstīja, kā Covid-19 pandēmijas apstākļos valsts atzīmēs Uzvaras Lielajā Tēvijas karā 75. gadadienu.

RĪGA, 7. maijs – Sputnik. Neraugoties uz to, ka pasaulslavenā tradicionālā militārā parāde Sarkanajā laukumā Maskavā 9. maijā nenotiks pilsoņu veselības drošības nodrošināšanas nolūkos Covid-19 pandēmijas apstākļos, Krievija atzīmēs Uzvaras Lielajā Tēvijas karā 75. gadadienu, vēsta RIA Novosti.

Георгиевская ленточка - Sputnik Latvija
Krievijas vēstniecība Latvijā iniciējusi zibakciju par godu Uzvaras dienai

Kā notiks Uzvaras dienas svinības, Krievijas Aizsardzības ministrijas vadītājs Sergejs Šoigu pastāstīja konferences sapulces laikā Nacionālajā aizsardzības pārvaldes centrā.

Šoigu paziņoja, ka 9. maijā Maskava un citas Krievijas pilsētas, kā arī Krievijas bāzes ārvalstīs nepaliks bez parādes. Tā gaisa daļu izpildīs lidmašīnas un helikopteri.

Tai skaitā Uzvaras dienas parādes Sarkanajā laukumā gaisa daļā lidotāji-lietpratēji parādīs augstāko pilotāžu ar lidmašīnām un helikopteriem.

Neskaitot to, gaisa parādes notiks vēl 47 Krievijas pilsētās un KF militārajās bāzēs ārvalstīs.

Tāpat 9. maijā, Uzvaras dienā, visos militārajos apgabalos un Ziemeļu flotē notiks vainagu un ziedu nolikšana pie pieminekļiem un kareivju memoriāliem, kā arī bojāgājušo varoņu godināšanas ceremonija. Tāpat kritušo piemiņai plkst. 19:00 tiks izsludināts klusuma brīdis.

Akcija "Nemirstīgais pulks" arī notiks tiešsaistes formātā. Turklāt Krievijas iedzīvotāji izies uz balkona ar savu radu fotogrāfijām, kuri bija Lielā Tēvijas kara dalībnieki, un uzdziedās dziesmu "Uzvaras diena" ("Deņ pobedi").

Savukārt speciāli aprīkoti automobiļi, no kuriem skanēs apsveikumi un frontes gadu dziesmas, braukās pa Krievijas pilsētu un ciemu ielām.

Svētku pasākumi beigsies ar grandiozu salūtu, kur katra zalve nesīs kara varoņa vārdu, militārā vienības vai vēsturiskā notikuma nosaukumu.

Uzvaras diena Latvijā

Atgādināsim, ka Latvijā, neraugoties uz ierobežojošajiem pasākumiem, Uzvaras dienā arī tiks rīkoti svētku pasākumi.

В День памяти и скорби рижане зажгли свечи у памятника Освободителям Риги - Sputnik Latvija
Jubileja karantīnā: vai koronavīruss sabojās Uzvaras dienu Rīgā

Tostarp bijušais Rīgas mērs, Eiropas Parlamenta deputāts Nils Ušakovs aicināja 9. maijā, plkst. 22:00 visus vienlaicīgi iedegt savos logos sveci vai paspīdināt ar lukturīšiem, telefoniem, šķiltavām, ar jebko piemiņā par bojāgājušajiem Lielajā Tēvijas karā un par Lielo Uzvaru.

Tāpat Ušakovs piedāvāja Latvijas iedzīvotājiem, stingri ievērojot visas drošības prasības un karantīnas pasākumus, rīkot lokālus svētku salūtus pie savām mājām.

Turklāt eiroparlamentārietis vienojās ar izpildītājiem, kuri pēdējo gadu laikā uzstājās Rīgā Uzvaras dienā, un tagad 8. un 9. maijā visdažādākajās platformās YouTube un Facebook varēs noskatīties Ļeva Ļeščenko, "Pesņari", "Mašina vremeņi", "Čajf", Garika Sukačova un DDT Rīgas uzstāšanās ierakstus.

Ziņu lente
0